Bij voetbalclub KVVA waait sinds december 2020 een nieuwe wind. Dat heeft al ongelofelijk veel moois opgeleverd. Veranderen kan, veranderen kan als je samen de schouders eronder zet en werkt vanuit een idee. Het Vriendenfonds van de Vriendenloterij heeft een onderbouwd verzoek van de voorzitter van KVVA ingewilligd en doneert € 5.250.

Bedank-filmpjes – Vriendenfonds helpt

De vrijwilligers die de metamorfose van bijvoorbeeld de kantine mogelijk maakten, maar ook zij die als bestuurders hun nek uitstaken en bijvoorbeeld de leden van de activiteitencommissie (die voor het eerst sinds jaren weer een luilakkenkap organiseerden), krijgen deze financiële pluim! In de maanden februari maakte KVVA vele, vele filmpjes om de vrijwilligers individueel te bedanken. Deze filmpjes staan op www.bedankjevrijwilliger.nl. Omdat het zo ongelofelijk jammer was dat de organisatie slechts 1 vrijwilliger een prijs kon geven, heeft het Vriendenfonds die rol op zich genomen. De vrijwilligers die de verandering van de club mogelijk maakten, die feitelijk de doorstart van de club mogelijk maakten, ontvangen deze donatie. De bedankjes waren ook bedoeld om die vrijwilligers een pluim te geven! (En deze extra financiële pluim is fantastisch).

Verbinden, verenigen, veranderen

Eind augustus worden deze individuele prijzen uitgereikt aan de topvrijwilligers. KVVA is ook enigszins overdonderd. Maar de club wil in alles laten zien dat je samen ergens voor kunt staan, namelijk een club (die verbindt, die verenigt, voor en tussen mensen die dat ook willen). Verenigen om zo te veranderen met en voor de leden. Feest dus en dat is ook nodig, want veranderen is nooit eenvoudig. Daarom is deze erkenning meer dan fantastisch: € 5.250 van het Vriendenfonds voor de KVVA-vrijwilligers die de club en overeind kregen en laten veranderen. Het is een enorme steun in de rug – en dat na maanden afwisselend stress en plezier!

 

Niet geplaatst filmpje

De filmpjes van de KVVA-vrijwilligers staan op www.bedankjevrijwilliger.nl – alleen ik als voorzitter viel buiten de prijzen. Niet erg natuurlijk, want ik was met de filmpjes en met diverse schrijfsels de aanstichter! En voor hen die van humor houden, de link naar een filmpje dat niet geplaatst is… Het gaat over de groeiplannen van de club (die uit een dal klimt)… Een ander filmpje dat wel geplaatst is, is die aan super vrijwilliger Sinterklaas. Veel andere filmpjes waren wel uiterst ernstig en kennen ook symbolische waarde, zoals die aan een lid van de sponsorcommissie. € 5.250 is natuurlijk ongelofelijk mooi en een enorme mooie en in het jaar van de vrijwilliger passende geste van het Vriendenfonds!

Over enkele weken begint het voetbalspel weer. Ook spelen bij een club waar het om (voetbal-) plezier draait? Mail ledenadministrati@kvva.nl of info@kvva.nl

Marc den Elzen – o.a. voetbalouder bij KVVA

Voor eerdere aflevering, over de filmpjes-actie van KVVA:

https://www.soesterkwartier.info/k-v-v-a-bedankt-een-superredder/ 

https://www.soesterkwartier.info/nationale-vrijwilligersprijzen-23-voetbalvrijwilligers-vooralsnog-onterecht-buitenspel/