Fotoreportage: klik hier.

Vrijdag 13 augustus, gelukkig dat we niet bijgelovig zijn…….. maar het was wel de laatste vrijdag van de vakantie dat er een evenement was in de speeltuin soesterkwartier. Voordat alle attributen arriveerden liet het zonnetje zich niet zien, soms leek het er op dat het zou gaan regenen, bezorgd werd er naar buiten gekeken door de aanwezige vrijwilligers van de speeltuin. Maar met het arriveren van de springkussens kwam ook de zon voorzichtig even om de hoek kijken, gelukkig! Er werd als eerste een heeeeeeeele lange buikschuifbaan uitgeladen daarna volgden nog twee grote springkussens, en een suikerspin machine kon natuurlijk na de teleurstelling van vorige week niet ontbreken.

Als eerste werd de buikschuifbaan opgepompt, deze was zo lang dat hij schuin over de parkeerplaats naast het gebouw moest komen te staan. Gelukkig kwam het zonnetje wat vaker tevoorschijn en de temperatuur werd wat hoger, want aan een buikschuifbaan kwam natuurlijk water aan te pas. De springkussens kregen hun plek je en werden ook opgepompt, springkussens met een heus doolhof aan de binnenkant. Een leuke afwisseling op de standaard springkussens. Zodra de kussens klaar waren werd er dan ook druk gebruik van gemaakt.

Bij de buikschuifbaan dienden de eerste liefhebbers zich ook aan, het badje moest nog even wat vollopen anders zou je hard op de stenen terecht komen aan het einde van de baan, en dat kan natuurlijk niet. De baan werd voorzien van een laagje water en zeep en de pret kon beginnen! De één met zwemkleding, de ander gewoon met kleren aan, niets was te gek. Je moet maar zo denken het is water en zeep het wordt gelijk schoon…….. Onder toeziend oog van opperglijmeester Marco werd alles in goede (glij) banen geleid en hij zorgde dan ook dat de baan goed nat en glad bleef, pakken zeep gingen er op en de baan werd steeds gladder. Een groot succes! Tussen door werd ook de suikerspin gereed gebracht en Miss suikerspin zorgde voor lekkere suikerspinnen, lange rijen vormde zich voor deze traktatie en vele deden zich tegoed hieraan. Ja en dan ook aan deze dag komt weer een eind, tegen half vier ging ‘de stekker eruit’ en werd alles weer opgeruimd. Wederom een zeer geslaagde dag voor alle kinderen die te gast waren bij de speeltuin. Een tevreden gevoel bij de vrijwilligers!

Deze dag kwam wederom tot stand met de medewerking van ABC Amersfoort en een anonieme sponsor.

Niet getreurd, het jeugdvakantiefeest staat nog wel op de planning! De laatste week van de vakantie 23 t/m 26 is er weer volop activiteit in de speeltuin. Let vooral op de berichten via facebook hier leest u alle bijzonderheden.

Verslag en foto’s: Ton Schimmel.