Als voorzitter van KVVA is elke dag een nieuw avontuur. Logisch, want als club mogen we veel mooie klussen klaren. En voor die klussen zijn vrijwilligers nodig. Bij KVVA zijn er gelukkig veel mannen en vrouwen die vanuit liefde voor de club, vanuit liefde voor het spel zich super inzetten. Wordt dat gezien, dat is natuurlijk de vraag. Ja, is dan het antwoord: men ziet het – en het waarderen voor de inzet komt van je medevrijwilliger en als het goed is ook van ouders. En natuurlijk de kinderen zelf. Men ziet wat men doet en omdat we het met super veel plezier en energie doen, lijkt het alsof het allemaal vanzelf gaat. Vanuit het hart.

Karaktervorming, vriendschap, vreugde, ambitie

Nu dat is natuurlijk ook zo: als vader vind ik het super normaal dat ik zelf meehelp met de club waar mijn zoon voetbalt. Richting de korfbal doet mijn vrouw het weer. Ik kan dit ook doen omdat ik ruimte heb om het te doen. De een kan vrijwilligerswerk erbij hebben, de ander niet. Voor de Vriendenloterij was er de actie ‘bedank je vrijwilliger’. En daarmee kon ik als voorzitter bedenken wie ik wilde bedanken. Ik kon vele, vele namen noemen: mensen die zorgen dat een club, een vereniging kan blijven bestaan, dat wij als club gratis en voor niets sociale en sportieve waarden de wijk in pompen. Want dat doet een club. De K van KVVA staat voor karaktervorming – waar we aan bijdragen. De V staat voor vriendschap waar we ruimte aan bieden. De volgende V staat voor vreugde, spelvreugde, die we als club aan leden en supporters geven. En de A staat voor Ambitie, voor het feit dat we als club strijden om dingen te bereiken. Op het veld, naast het veld. Voor het bedanken koos ik uiteindelijk voor een oudgediende binnen onze club (Hessel van Wieren), die al jaren- jarenlang bezig is. Of het nu leuk of iets minder leuk op de club is. Het voelde wel wat gek, want ik ben zelf ook vrijwilliger en steek ook veel tijd in het in stand willen houden van een voetbalclub in de wijk. De Vriendenloterij maakt dit bedanken gelukkig mogelijk. Super.

Afscheidswedstrijd van sterspeler JO9

Het is wel moeilijk in deze COVID-19-tijd, maar als club blijven we erin geloven en blijven we zien wat vrijwilligers doen. Vandaag was er bijvoorbeeld een afscheidswedstrijd voor sterspeler Dries; de JO9 speelde tegen de vrienden van Dries en dat was superleuk voor de kinderen. Leroy Thijssen en Rik Oosterhuis hadden dat georganiseerd. En Dries kreeg een mooi KVVA-shirt (dat je via onze webshop kunt bestellen). Ik mocht als teammanager een speech houden. Ik kon zeggen dat Dries een gave keeper was, een gave speler en namens alle kinderen kon ik ook nog zeggen dat hij een gave vriend was voor al zijn teamgenootjes. Dat we hem gingen missen.

De mederedder

Het is prachtig als je als club weet dat je kunt betekenen, dat je kunt waarderen – dat vrijwilligers dit gratis en voor niets doen. En dat we gewoon maar doorgaan.  Vrijwilligerswerk, mensen die willen verenigen, die willen verbinden, het is niet vanzelfsprekend. Verenigingen bestaan omdat mensen zich willen inzetten, omdat ze niet geloven in de zakelijkheid die op zoveel plekken heerst. Eigenlijk zie ik vrijwilligers daarom eerder als redders – superredders: want ze houden iets in stand, ondanks de soms zware storm. Afijn: het filmpje ziet u hier: https://www.bedankjevrijwilliger.nl/inzendingen/104 En mocht u zelf KVVA willen bedanken, schroom niet om ons te mailen (bestuur@kvva.nl). Op onze website  hebben we een speciale ‘doneerpagina’ aangemaakt… maar u vindt er ook onze nieuwsbrief.  In maart zetten we weer anderen superredders in het zonnetje!

Marc den Elzen – voorzitter van KVVA VeranderT – de voetbalclub van Amersfoort West

KVVA maakte in 2020 een moeilijke tijd mee; een zogenaamde stuurgroep met steun van NOC-NSF en SRO is ferm aan de slag gegaan. Vanaf medio november is een geheel nieuw bestuur bezig om de club nieuw leven in te blazen. Veel dank gaat uit naar een aantal vrijwilligers die in deze periode er ongelofelijk veel tijd en energie in steken vaak naast een drukke baan en gezinsleven.