Welk idee heeft u voor het Soesterkwartier? Benader het Buurtbestuur! We zijn er voor u! Het wijkplan krijgt regelmatig een update. Dit plan is de basis voor het verlenen van subsidies aan initiatieven die bewoners zelf nemen.

Het Buurtbestuur Soesterkwartier is een comité van bewoners en werkers uit de wijk. Zij komen regelmatig bij elkaar om initiatieven te bespreken die bewoners nemen. Met een advies en een subsidie kan zo ook uw droom, idee, plan of initiatief voor de wijk tot realiteit komen.

Heeft u een goed idee voor de wijk, of een mooie droom, laat het ons weten! Wij zijn het Buurtbestuur, en staan u graag te woord om er een plan van te maken.

Jan Herman Koller

Reeds 21 jaar woon ik nu in het Soesterkwartier. Vanuit mijn interesse ben ik vele jaren geleden betrokken geraakt bij het Buurtbudget Soesterkwartier. En daarmee ook bij de Stichting WBT Amersfoort WESt, waar ook de wijkwebsite onder valt. Bij de aanbesteding van het SBI (Sociaal Basis Infrastructuur) ben ik betrokken geraakt bij de uitwerking van dit plan. Met InDeBuurt033 als resultaat. Het Buurtbestuur is voor mij een middel om de geweldige ideeën die ik in onze wijk hoor tot realiteit zie komen.

Claudine Nève

Mijn naam is Claudine Nève en ik woon 15 jaar in het Soesterkwartier. Min of meer toevallig hier terechtgekomen door een baan in de buurt en vanaf dag 1 ontzettend blij met de wijk. Het dorpse karakter, met de stad en het bos dichtbij, de diversiteit aan bewoners en de vele initiatieven van de bewoners. Sinds een paar jaar ben ik actief in de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier. Belangrijke thema’s zijn voor mij behoud van het groen en hoe het SK op een voor iedereen haalbare manier van het aardgas gas af gaat. Daaraan wil ik mijn steentje bijdragen.

Ton Gerth

Getrouwd met Anja; samen hebben we vier kinderen. Ik woon al sinds mijn geboorte in het Soesterkwatier dus al 60 jaar waar van 25 jaar op de Soesterweg en de rest in de Lekstraat. Mijn wijkje. ‘K Werk als timmerman en mijn hobby is dan ook als het kan alles zelf maken. Handbal (ASC91) is ook een hobby. Daar ben ik coach/ scheidsrechter/ speler/ activiteiten commissie. Hoe ik bij het buurtbestuur gekomen ben? Ik ben gevraagd om er bij te komen en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het leuk en interessant om samen met buurtbewoners en professionele mensen de aanvragen te beoordelen of er vraag is. En of het goed is voor de wijk en haalbaar is. En zo ook te kijken of er samenwerking kan plaatsvinden met een ander project.

Kath Duin

Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath.

Bernard van Gellekom

Geboren op 24 maart 1969 op Soesterweg 10 in het Soesterkwartier, getogen tot aan mijn 20e op Soesterweg 327 en in 1989 overgestoken naar het pand van mijn opa op Soesterweg 452. Ik ben daar toen ingetrokken met mijn vriendin Ingeborg Stuij. Opa en familie verhuisde naar Amersfoort om voor het spoor te werken. Klein Duimpje was mijn kleuterschool en op de Herman Gorter School heb ik mijn basisonderwijs gehad. Diverse technieken gedaan op de Niek Savio op de Isselt. Sinds 1996 run ik met Ingeborg in het pand aan de Soesterweg. Wat begon als een stand en winkelinterieurbouwbedrijf is nu een marketing en reclame adviesbureau geworden, met nog wel eigen reclameproductie ateliers. In een deel van ons pand is in de loop van de jaren een muziekstudio gegroeid met oefenruimtes. Hier heb ik veel met opgroeiende jeugd te maken. Erg leuk om te weten wat er onder die gasten leeft.

Ik ken de wijk en de stad op mijn duimpje, de mensen en de steegjes. Op de achtergrond adviseer ik al lange tijd verschillende partijen, vaak onzichtbaar. Via het Buurtbestuur wil ik graag meer naar de voorgrond, zodat mensen mij er ook op aan kunnen spreken.

Mijn hart ligt in deze fijne gevarieerde wijk, ik draag mijn volkse petje op om achter de kwetsbare mensen hier te staan en steun deze met het team waar het maar kan. Mijn liefde is Stadsbreed en daar maak ik mij voornamelijk hard voor een beter en toegankelijker cultuuraanbod, zoals b.v. ons wijkmuseum en behoud van architectuur op b.v. de Wagenwerkplaats.

Theo Swart

Al weer 17 jaar woonachtig in het Soesterkwartier. Getrouwd met Conny, die de meeste van u beter kennen van de bloemenwinkel op het hoekje oftewel Mon Papillon. Via haar ben ik betrokken geraakt bij de middenstand. Dit mede ingegeven door mijn werk. In het dagelijks leven geef ik in Den Bosch o.a. marketinglessen aan HBO studenten. Ik ben 6 jaar voorzitter geweest van de winkeliersvereniging en daarbij vele jaren mede initiatiefnemer van de braderie aan de Noordewierweg, later omgedoopt tot SK Zomerparade. Vanuit deze betrokkenheid ben ik 3 jaar geleden benaderd om ook zitting te nemen in het buurtbestuur. Veel mooie initiatieven heb ik daar langs zien komen. Dan blijft het toch fascinerend om zelf te ervaren hoe betrokken de inwoners van de wijk zijn. Hoe mooi is het om daar, hoe klein ook, iets aan te mogen bijdragen.

Otto de Ruiter

Hallo ik ben Otto de Ruiter. Ik woon al mijn hele leven in het Soesterkwartier, heb er een hoop zien veranderen, zeker aan de Kop, bij de Brouwerstunnel. Waar ik eerst gewoond heb met mijn ouders, nu woonachtig in de bomenbuurt. Ik houd me overdag bezig in de metaal als draaier-voorman, waar ik de grotere onderdelen maak voor onderzoeksmachines die door de hele wereld verkocht worden. Hobby’s die ik heb zijn fotografie (zie de Ikea foto van de Koppelpoort), motorrijden en sporten: ik doe aan handbal bij ASC91 in Amersfoort.

Hedy Vermeer

Leuke Soesterkwartierders, Sinds korte tijd ben ik aangesloten bij het Buurtbestuur. Ik geef democratielessen op alle drie de scholen in het Soesterkwartier, waaruit de Kinderwijkraad ontstaat. In de kinderwijkraad zitten kinderen uit de groepen 6,7 &8 van ’t Anker, De Magneet en de Kubus.

Misschien heeft u weleens dingen voorbij zien komen zoals de “hondenpoeprap”, de kinderpolitieke partij Pestloos op Facebook of op de Wijkwebsite waar we te zien zijn met onze acties.

In de Kinderwijkraad zitten kinderen die zó enthousiast en zó bevlogen zijn, hoe zonde om deze kinderen na een jaar te verliezen! Vandaar dat wij een Buurtbestuur Junior opgezet hebben. Ik draai een pilot van een aantal maanden om te kijken of wij met het buurtbestuur Junior van meerwaarde kunnen zijn voor het Buurtbestuur en de wijk.

Met deze kinderen sluit ik af en toe aan, bij het buurtbestuur. De kinderen kunnen we meedenken over de activiteiten die voor hen georganiseerd worden in de wijk. Meedenken of zij de budgetten relevant vinden. Ook kunnen zij meedenken over oplossingen die nodig zijn om onze wijk nog mooier te kleuren.

Om deze reden ben ik nu dus lid van het Buurtbestuur Senior…(dat laatste woord fluister ik, dat willen ze niet horen). Ik woon sinds 2003 in de wijk. Ben dol op deze wijk en de mensen. Wel vind ik dat wij ons beter zouden kunnen verbinden met elkaar. Bovenal om een mooi voorbeeld te zijn voor onze kinderen. Een doel waar ik mij altijd voor inzet en zó waardevol vindt om mee bezig te zijn. Ik geloof in kinderen, in de liefdevolle oplossingen die zij kunnen bedenken, hun fantasie en hun vaak eerlijke kijk op de werkelijkheid. Ik kan met niemand zo heerlijk samenwerken.  Wanneer je geïnteresseerd bent in wat wij doen, iets wilt weten, iets wilt komen vertellen. Vragen kan altijd; hedy.vermeer@gmail.com

Linda Blokpoel

Wie ben jij? Ik ben Linda Blokpoel en ik ben werkzaam als jongerenwerker in het Soesterkwartier, dit doe ik samen met mijn collega Ferry de Smalen.

Wat is je grootste uitdaging voor dit jaar? Waar we vorig jaar zijn begonnen om de Reset over te dragen begint dit nu steeds meer vorm te krijgen en willen we in 2020 van start gaan, dit in samenwerking met jongerenvereniging Sowhat, jongeren, tieners en buurtbewoners.

Naast dat ik jongerenwerker ben van de wijk, geef ik ook veel les op de scholen en kom ik in contact met jongeren die in het Soesterkwartier wonen, deze jongeren die door het straatwerk niet bereikt worden wil ik ook ondersteunen en in hun kracht zetten.

Aan welke stijl kunnen we jou herkennen? Ik ben ondernemend, direct, kan snel schakelen en verbindingen maken, enthousiast en een echte doener.

Waarmee wil je de wijk uitdagen? Ik zou het fijn vinden om meer de verbindingen te maken. Er zijn zoveel krachtige mensen die in de wijk werkzaam zijn de een uit ervaring, de andere omdat het leuk werk is en ik  denk als we de koppen bij elkaar steken dat we zoveel meer kunnen bereiken. We hoeven elkaar niet tegen te werken, maar kunnen prima met elkaar werken.

Harma Lammers

Mijn naam is Harma Lammers. Ik ben werkzaam bij het wijkteam Soesterkwartier en op deze manier ben ik verbonden aan het buurtbestuur.

Ik werk nu al bijna 6 jaar in het wijkteam en heb met vele inwoners kennis mogen maken. Wat ik mooi vind, is dat de inwoners van het Soesterkwartier betrokken zijn in de wijk en naar elkaar omkijken. Dit bemerk ik niet alleen aan de aanvragen die binnen komen bij het buurtbestuur, maar ook wanneer ik bij de inwoners op huisbezoek ben om over datgene te praten wat hen bezig houdt.

Ik doe dit werk met veel plezier. Dit heeft er ook mee te maken dat ik bij vele inwoners van het Soesterkwartier de mentaliteit zie van: handen uit de mouwen, denken in oplossingen, ook al is het soms een beetje ‘out of the box’.

Marieke van Krugten

Ik ben Marieke van Krugten, en ik woon nu zo’n 12 jaar in het Soesterkwartier. Ik vind het een fijne wijk. Mijn kinderen spelen heerlijk buiten, en hebben vrienden in de buurt. En wij hebben een leuke straat met aardige straat, maar ook buurtgenoten. Bovendien is er van alles te doen. Er zijn veel mensen die samen zich inzetten voor het Soesterkwartier. Zoals voor de speeltuin en Duurzaam Soesterkwartier. Naast dat ik in het Soesterkwartier woon, werk ik er inmiddels ook. Ik ben ABC-coördinator. ABC is de bredeschool van de wijk. Samen met de scholen, kinderopvang, IDB033 en allerlei partners zorg ik ervoor dat kinderen in hun eigen wijk hun talenten kunnen leren kennen. Zie ook www.abc-amersfoort.nl

Henry de Gooijer

Als buurtnetwerker van het Soesterkwartier mag ik een bijzondere rol spelen in de wijk. Mijn netwerk bestaat uit bewoners, ondernemers en organisaties die met hun initiatieven bijdragen aan een sterkere wijk. Samen laten we mooie bloemen ontkiemen, opgroeien en tot bloei komen, op de vruchtbare aarde van een ruim 100-jarige wijk. Veel mensen kennen mij ook als mede-bewoner, wat extra kleur geeft aan deze veelzijdige baan. Voor welke vraag dan ook ben ik te bereiken op telefoonnummer 06-4328 2590 en op e-mail Henry.deGooijer@indebuurt033.nl.

Aanmelden als Buurtbestuurder

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.