Zaterdag 28 november

Logo-Redactie-Zaterdag is de expositie ‘Oude industrieën rondom Spoor en Eem’ in het Wijkmuseum Soesterkwartier weer te bezichtigen. In deze tweede aflevering staan de gemeentereiniging, voormalige gasfabriek, zeepfabriek De Duif, uniform- en pettenatelier Hassing, koekjesfabriek Meursing, brouwerij Phoenix en woonwijk ‘t Sasje centraal. Op het plaatsje achter de expositieruimte is een gedeelte van de Wagenwerkplaats tot leven gewekt. Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Adres: Sint Bonifaciusstraat 61. Verder op andere dagen na aanmelding , klik hier

Zie ook het artikel over de Phoenix en de Gemeentereiniging op de Wijkwebsite:

Zondag 29 november

Kinderen in De War, Theaterworkshop 11.00-12.30 uur

Theatermaker Ronald Stout verzorgt een theaterworkshop voor kinderen van acht tot en met elf jaar. Ruim 25 jaar was hij dramadocent op diverse basisscholen in Amersfoort en Utrecht. Op deze zondagmorgen maken kinderen kennis met een aantal basale acteervaardigheden. Aan de hand van een sprookje van Godfried Bomans legt Stout een aantal de basisprincipes uit. De kinderen krijgen een rol in het verhaal. Ze gaan leren hoe je, met een paar foefjes, al snel even ‘heel iemand anders’ bent. Het belangrijkste is echter het plezier dat je met toneelspelen beleven kunt.

Leeftijd: van acht tot en met 11 jaar.

Deelname: 7.50 Euro.

Locatie: De War, Spullenlab, Geldersestraat 6, Amersfoort

De Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats is open van 14.00-16.00 uur. Alleen onder begeleiding van volwassenen.

Maandag 30 november – Locatie: De War, Spullenlab, Geldersestraat 6, Amersfoort

VERS! – 20:30 uur  Podiumkunstenaars proberen verse ideeën uit: Een nieuwe scene, sketch, compositie, bewegingssequentie of verdwijntruc… Wees erbij als maker (geef je op bij ) of als proefkonijn.

Elke dinsdag van 10.00 tot 22.00 is er bij de War open inloop in het Fablab. Altijd al eens willen 3d-printen of lasersnijden? Kom dan langs aan de Geldersestraat, ingang tweede hek gezien van de Eem.

Woensdag 2 december

Ook Verkeerstuin op de Wagenwerkplaats. Van 13.00-15.00 uur. Alleen onder begeleiding van volwassenen.

Op 2 december is er de eerste bijeenkomst van een serie van 3 lessen Zelfverdediging voor meiden.  Ook als je niet het Soesterkwartier woont!!

En in Reset is er weer de Woeste Woensdag voor de jonge kids van 14.00-16.00 uur Gamen – spelatelier – huiswerkbegeleiding Zie het artikel op de wijkwebsite.

Locatie: Dreef, hoek Plataanstraat 19

Donderdag 3 december  avondsymposium over de ontwikkeling van het Eemkwartier in de Stad van Cahen (Muurhuizen).

Doel en inhoud van dit bijzondere symposium, dat georganiseerd wordt door de Stichting Vrienden van de  Eemhaven

Het benoemen van kwaliteiten, kansen en bedreigingen m.b.t. de huidige en toekomstige  ontwikkeling van de Eemhaven en het omliggende gebied.

  • Een belangrijke vraag is hoe ontwikkelingen in De Nieuwe Stad (DNS) (nog) beter kunnen aansluiten op de Eemhaven.

  • Discussie over de verbindende rol van Blok 3 tussen Eemhaven, Eemplein en DNS.

  • Discussie over hoe tot een goede invulling te komen van Blok 3, participatie en co-creatie.

Meer weten en eventueel aanmelden voor dit symposium? klik hier

Joke Sickmann