12196069_790464974430915_3081437343043956888_nAangekondigd met een flyer, Woeste Woensdag.  Een aankondiging op de wijkwebsite en op elke Basisschool hangt ook de Flyer. Dan wordt je als Redactie nieuwsgierig naar welke woestelingen er door de wijk denderen en zich nestelen in de Reset, de thuisbasis van de Redactie en het Jeugd Persbureau.

Na de kennismaking van de nieuwe Kinderwijkraad 2015 en de twee presentaties van onze jeugd Fotograaf Mimoun, toch maar de stoute schoenen aangetrokken  en op zoek gegaan naar de woestelingen uit de wijk.

De RESET naderend, was al van verre te horen dat er doffe klappen werden uitgedeeld. Niet goed dus. Het aantal fietsen voor de deur gaf een beetje aan, wat de hoeveelheid “woestelingen”binnen moest zijn.

De deur op een kier, voorzichtig geopend.

Tot zover best spannend en verwachtingsvol wat er binnen nu eigenlijk te doen was. Gelukkig gelijk bekende gezichten van Jongerenmedewerkster Tielke en de bij WELZIN stage lopende Trijnie Meerveld.

DSC_0090De doffe klappen waren nu toch wel erg goed te horen en enige kreten kwamen uit de “dojo”. Een aantal kinderen kregen op dat moment les in de maken van een koprol en dan je val breken op de vloer door er hard op te slaan. Dit verklaarde de doffe klappen. Maar wel nuttige lessen.

Uit de gevoerde gesprekken aldaar bleek de Woeste Woensdagmiddag een uitstekend recept te zijn voor een grote groep kinderen om de woensdagmiddag op ludieke wijze te vullen. Een prachtig initiatief van Welzin en Sro, die Sportlessen (judo) gaf.

Het idee er achter: Je komt de woensdag om 12.30 uur van school en je gaat dat gezellig naar de RESET. Je leeft je even een uurtje  uit op de Judomat met wat sportlessen en dan mag je kiezen. Als je huiswerk hebt, mag je plaatsnemen in de “Flexruimte” waar Trijnie je eventueel helpt met je huiswerk.DSC_0084 Of je gaat eerst even een uurtje “chillen” in de zithoek voor een Tv met PS3 spelcomputer.  Of even een poolbiljartje leggen dan wel een potje tafeltennissen. Maar op enig moment komt dan toch de switz naar de huiswerkgroep.

Nu was het vanmiddag de eerste maal dat de Woeste Woensdagmiddag van start ging. Toch was er al een redelijk aantal kinderen die gebruik maakte van deze faciliteit. En mocht je trek hebben in een gezonde snack. De schalen met worteltjes, bananen, appels en mandarijnen stonden klaar. DSC_0100

Verslag Karel van Rooy

Om privacy redenen,worden geen herkenbare foto,s getoond.