DSC_3139Tjonge jong jonge, het was me wat met de intocht van Sinterklaas. U herinnert zich vast nog wel dat bij het “opvaren” van de Eemhaven er zoveel pakjes boten / Pieten boten en natuurlijk de boot met Sinterklaas, wilden aanleggen bij het Eemplein. Maar de pieten waren zo aan het heen en weer lopen dat de pakjesboot ook ging deinen.DSC_3142 De op het dek staande pakjes vielen toen in het water en de “hengel” pieten zijn een tijd bezig geweest ze weer op het droge te krijgen.

Maar ja, Sinterklaas kon niet wachten en moest natuurlijk de stad in met zijn Pieten. Het ontvangstcomité stond al een tijdje te wachten. Dus wat deden de Pieten nu met al die natte pakjes, verzopen speelgoed en kromgetrokken marsepein en soppige pepernoten.

DSC_0132Wel, dat werd op ludieke wijze opgelost. U weet natuurlijk dat er hulp Pieten zijn en die hebben al dat natte Speelgoed verzameld in plasticzakken . Dat zijn speciale Sinterklaaszakken met de naam “GOEDZAK” er op. En de hulppieten hebben die zakken bij de Supermarkt op het Eemplein afgegeven. En s’nachts heeft het personeel van de Super geholpen. Alle pakjes en snoepgoed werden te drogen gehangen in de Parkeergarage en de volgende dag weer verzameld.garage eemplein Maar er gebeurde toch iets raars. er werden steeds meer plastic “Goedzakken” bij de Super bezorgd, gewoon door mensen en niet door Pieten. Vol met speelgoed en snoep.

Ohhh dat was voor het geval er toch een tekort zou zijn aan pakjes natuurlijk. Maar daar zit je dan als Supermarkt met al dat niet ingepakte spul. Wie krijgt nu wat. Sinterklaas heeft dat in zijn boek staan, maar in de folder van de Super staat dat niet. Goeie raad was niet duur. Na contact met het Mamacafé in het Soesterkwartier, met die hele grote Mama Kath werd een oplossing bedacht.

DSC_0108Donderdagochtend was het toch een Mamacafè in de Speeltuin Rivierenwijk,of alle ouders die met kleine kindjes kwamen even konden helpen met inpakken. Maar uit voorzorg hadden de mensen van de Super alles al in cellofaan verpakt. Dus een beetje jammer om dat weer in een doos te doen.

Nou er werd gesorteerd, gewogen, gekeken en getest. Want het speelgoed wat nat was geweest, moest natuurlijk wel weer werken. Een heel team van peuters werd er op los gelaten en ja hoor alles werkte weer. Zeg maar het Mama/peuter -Repair-café. DSC_0147

Nadat alle pakjes weer verzameld waren en ze zeker wisten dat ook “alle” kinderen van de “natte pakjes lijst” compleet waren, hadden ze enorm veel over eigenlijk. Dat kwam natuurlijk door al die extra cadeautjes die waren gebracht.

DSC_3481“Dan moet je even “netwerken”riep Jolande Koelewijn van Welzin en in de kortste keren is er een mooie bestemming gevonden voor de overgebleven pakjes.

En vroeg Sinterklaas, is het opgelost?

Ja zeker, met pakjesavond zullen er ook gezinnen Sinterklaas  kunnen vieren, terwijl ze daar eigenlijk niet  op hadden gerekend. Toch goed zo,n netwerk. Sinterklaas bedankt iedereen die de domme fout van de natte pakjes heeft opgelost. Met name de spontane actie “GOEDZAK” die werd gestart om speelgoed te “vervangen” is hartverwarmend.DSC_0109

Mensen van Welzin, Mamacafë, Albert Heijn Eemplein, de inpakmoeders en het peutertest-team., Wijkteam, Netwerkers.

Bedankt.

Verslag en foto’s. FotoPiet

Klik hier voor foto’s  Mamacafe.

Karel