herfst1-43

Heerlijk voorgerecht:

Witloofsoep – Geen Witlofsoep

witloof43

Witloof of witlof, ook wel Brussels lof genoemd, is een bladgroente dat in het donker wordt geteeld. De afgesneden krop kan rauw of gekookt gegeten worden. Vroeger werd witlof wel eens zeer bitter gevonden. Omdat er sommige mensen zijn, vooral kinderen, die niet houden van deze bittere smaak is er tegenwoordig witloof dat bijna niet, zelfs niet bitter zijn. Andere mensen (waaronder mezelf) houden juist erg van de bittere smaak van witloof. Je moet er dus rekening mee houden bij het aankopen van deze bladgroenten naar waar je favoriete smaak gaat: bitter of niet.
Dit is het recept voor een romig soepje. klik op de link

Hoofdgerecht:

Kalfsblanket

Sensationeel Stoofpotje Van Kalfsvlees

Men noemt dit ook blanquette de veau, kalfsfricassee of kalfsblanquette: een stoofpotje van kalfsvlees met roomsaus, champignons en gehaktballetjes.
Een grote Franse klassieker en op een simpele en bescheiden manier. Maak van dit gerecht geen moderne en ingewikkelde bedoening, het zal des te lekkerder smaken.
Heerlijk als hoofdgerecht, maar evengoed als voorgerecht in een warm bladerdeeggebakje. Heerlijk op een zon- of feestdag.

klik op de link.

Appels Uit De Oven

jonagolden43

Een heerlijk warm nagerecht uit grootmoeders keuken of hoe je op een makkelijke manier en met weinig ingrediënten iets heel lekkers uit de oven kunt toveren. Een gerecht dat eigenlijk nog lekkerder smaak tijdens de herfst en winterperiode, want de geur van gebakken appels gevuld met suiker, noten, kaneel en boter zal elke natte herfstdag en koude winterdag opfleuren.
Dit gerecht bestaat uit appels, suiker, boter, noten, gedroogde vruchten en kaneel, maar het is zelfs al heel lekker met slechts de eerste drie ingrediënten. klik op de link.

Eet smakelijk namens de redactie.