images (1)

Innovatie is samenwerken en daarom bundelen Amersfoortse IT ondernemers en de gemeente Amersfoort hun krachten. Zij presenteren zich gezamenlijk op de allereerste IT-Innovation Day op donderdag 19 september in de Rijtuigenloods van de Wagenwerkplaats. Op deze dag, georganiseerd door IDG in samenwerking met BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad, draait het allemaal om het beste en meest innovatieve wat de Nederlandse IT te bieden heeft.

Amersfoort behoort tot de meest concurrerende regio’s in Europa volgens de competitiviteitranglijst van de Europese Unie. Het ondernemersklimaat in deze regio blinkt uit in dienstverlening, ook op het gebied van ICT en softwareontwikkeling. ,,De publiek private samenwerking leidt in deze regio tot innovatieve samenwerkingstrajecten en concrete toepassingen, zoals het glasvezeltraject en andere mooie initiatieven”, aldus Dennis Sille van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort, die IT Innovation Day mede organiseert.

‘Robots will steal your job’
De IT Innovation Day biedt inhoud, samengesteld door de redacties van CIO.nl, Computerworld en Webwereld. Tijdens IT Innovation Day verzorgen veel verschillende sprekers sessies. Van keynotes en praktijkgerichte case studies, tot interactieve workshops en persoonlijke trainingen. Sprekers van TNO, Philips, Universiteit Tilburg, Shell en andere grensverleggende organisaties. In het programma staan onder andere: ‘Robots will steal your job, but that’s ok!’ door Frederico Pistono, ‘Innovation is when ideas have sex’ door trendwatcher Adjiedj Bakas, ‘Gorilla’s in the Cloud’ door TNO en ‘IT in de sport’ door Peter Blangé van ORTEC gepland.

Het aanbod van sessies gedurende de dag moet zeer divers worden, van praktijk naar achtergronden, tot strategie. Om het programma heen zijn er diverse arrangementen om Amersfoort op een culinaire, actieve of historische manier te ontdekken. Uit de Regio Amersfoort zijn ondernemingen als Xcellent ICT Groep, Enrise, Service2Media en Heel Helder betrokken bij de organisatie.

Aanbieding
Ondernemers uit de regio Amersfoort kunnen met korting naar de IT Innovation Day. Via www.itinnovationday.nl kunnen zij zich aanmelden.

Bron:destadamersfoort.nl