DSC02869

Op zaterdag 14 september, dezelfde dag als open monumenten dag, houdt de oudste schietsportvereniging van Amersfoort (Anno 1905) een open middag voor jong en oud van 12.00 u. tot en met 17.00 u. bij het clubhuis aan de Kryptonweg 5 op de Isselt in Amersfoort.

Veel leerlingen van een aantal Amersfoortse middelbare scholen komen bij Schietsportvereniging Prins Hendrik door het jaar heen al kennis maken met onze schietsport en deze middag is een uitgelezen kans voor de ouders en vriendjes om te zien dat schietsport niet eng is. Volwassenen zijn uiteraard ook welkom. Schietsport is een Olympische sport en Prins Hendrik is via de koepel aangesloten bij NOC-NSF.

Bij schietsport ben je binnen verenigingsverband bezig een individuele prestatie neer te zetten. Eigen prestatiescore verbeteren ten opzichte van het verleden staat centraal. Je probeert de roos te raken op een papieren kaartje. Binnen de club is er een competitie. Je kunt ook op regionaal niveau deelnemen aan een individuele competitie of met een groepje aan een teamcompetitie. Als je heel erg goed bent groei je door naar de Olympische Spelen. Naast de competities zijn er verenigingsactiviteiten die weinig tot niks met schieten te maken hebben.

Luchtgeweer
Veel leden schieten alleen met luchtgeweer en luchtpistool. Dat is moeilijker dan het schieten met klein kaliber wapens en dus uitdagender. Veel mensen hebben wel eens met een “windbuks” geschoten, maar de vereniging heeft luchtgeweren waarmee je echt wat kunt raken.

Schietsport is geschikt voor rustige mensen die zich goed kunnen concentreren of dat willen oefenen Wij schieten niet op plaatjes van dieren en dragen geen camouflagekleding.

Wij bedrijven onze sport op maandag- en dinsdagavond en voor de jeugd op zaterdagochtend.

(http://www.asvprinshendrik88.nl/)

Bron: dichtbij.nl

foto: Jan Slagter