DE WAGENWERKPLAATS WORDT GENOEMD ALS MOGELIJKE NIEUWBOUWLOACTIE VOOR HET STADHUIS

                                                           MEER HIEROVER DE VOLGENDE KEER

                                                 https://www.soesterkwartier.info/ook-wagenwerkplaats-mogelijke-nieuwbouwlocatie-stadhuis/ 

11 mei  10.30-14.30 uur                    Repaircafé in het Spullenlab in De War  www.dewar.nl

Zaterdag 11 maart is er weer Repaircafe bij het SpullenLab van De WAR. Gooi je kapotte spullen niet weg, maar kom langs om ze weer te repareren met eventueel hulp van een van de reparateurs.

WAR werkdag – Zondag 12 mei 

Vele handen maken licht werk…kom 12 mei meehelpen tijdens de De WAR werkdag!

Iedere dinsdag is het Fablab open van 10.00-22.00 uur, en iedere 1e zaterdag van de maand. Het Biolab is wekelijks open op donderdagavond, op aanvraag of bij aanwezigheid. Meer info over de agenda, mail met publiciteit@dewar.nl

  • 13 mei, 20 uur                       Emmaüskerk  Overgenomen uit de Stad Amersfoort

Buurtavond Soesterkwartier over nieuw Hart van de wijk

WhatsAppFacebookTwitterLinkedInE-mail

De plannen voor een nieuw Hart voor het Soesterkwartier zijn dit voorjaar naar buiten gebracht. Inmiddels heeft de gemeente Amersfoort zich over die plannen gebogen. Met de direct omwonenden staat binnenkort weer een nieuw overleg op de agenda. En in de werkgroep ‘Noordewierweg Verbindt’ zijn ook verdere gesprekken met de gemeente gevoerd. Genoeg reden om een buurtavond te beleggen, vonden zij. Op Maandag 13 mei is iedereen om 20.00 uur welkom in de zaal van het kerkgebouw Emmaüskerk.

Op deze avond gaan ze met de buurt in gesprek over het Hart van Soesterkwartier. Architect, gebruikers van het oude en het nieuwe gebouw, projectontwikkelaar, vertegenwoordigers van de gemeente; ze zijn er allemaal om met bezoekers in gesprek te gaan en om vragen te beantwoorden.

Aanpassingen die zijn aangebracht in het eerdere ontwerp zullen worden getoond. Reacties van de direct omwonenden komen aan bod. De vertegenwoordigers van de gemeente informeren over de voortgang van de procedure. Vertegenwoordigers van de werkgroep ‘Noordewierweg Verbindt’ vertellen iets over hun ideeën. Het gaat immers om niet alleen het kerkgebouw, maar ook om wat er aan vernieuwing en verbetering mogelijk is in de buurt.) En wellicht gaat het gesprek ook over de mogelijkheden die er zijn om in de buurt van de kerk iets te doen aan ‘parkeren en leefomgeving’.

17 mei, 15.00-17.00 uur        Meet je Stad Amersfoort nodigt je uit voor een open brainstorm over een uitbreiding van het initiatief met een onderzoek naar de luchtkwaliteit in Amersfoort en omstreken.

Na eerdere openbare bijeenkomsten over dit onderwerp in november en januari komen we weer bijeen op vrijdag 17 mei, van 15:00 tot 17:00 uur. We willen je graag vertellen over wat er intussen is gebeurd en, belangrijker nog, met jou en de andere mensen het gesprek aangaan over wat we hierna allemaal gaan doen. En nòg belangrijker, van jou horen welke rol jij wilt spelen en met wie je dit samen wilt doen.

Wil je hierover meedenken? Heb je specifieke ervaring met of interesse in het meten van luchtkwaliteit? Wil je meedoen met Citizen Science, of meedraaien in een groep die ontwikkelt aan meetkastjes en software? Geldersestraat 6

achtergrond

We hebben van de gemeente Amersfoort, de Provincie Utrecht en het RIVM extra financiering om Meet je Stad uit te breiden met metingen naar luchtkwaliteit. We doen dit door fijnstof, dat door allerlei oorzaken in de lucht terecht komt, te gaan meten naar hoeveelheid en deeltjesgrootte. We weten zeker dat we allerlei uitdagingen zullen tegenkomen, zeker als je weet dat fijnstofmetingen van oudsher alleen met dure apparatuur gemeten kon worden. Maar tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope sensoren en die we kunnen we mooi inzetten in dit burgerwetenschapsproject. Het idee is een meetnetwerk dat Amersfoort en omgeving omspant op te zetten en zo in kaart te brengen hoe het zit met de luchtkwaliteit in onze omgeving. Of ten minste, in hoeverre doe-het-zelf metingen met low cost sensoren deze adequaat in kaart kan brengen.

17 mei, 15.00 uur opening   glas in lood expositie door Tineke Zunneberg Minimuseum van Kringloopcentrum Amersfoort aan de zwaaikom.

Tineke volgde een opleiding in glas in lood en heeft een leerzame periode doorgemaakt bij Atelier Verkerk. In 2002 besloot ze om een eigen glas in lood atelier te beginnen. Dit atelier is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijfje met de meest uiteenlopende opdrachten. Klanten van Tineke’s Glas in Lood kunnen bijvoorbeeld (geschikte) kindertekeningen naar glas in lood laten vertalen of een raam naar eigen ontwerp laten maken. Ook voorhangramen en lampen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen mensen natuurlijk ook terecht voor herstelwerk en renovatie (dus ook het opnieuw verloden van ramen).

Tineke zal verschillende voorbeelden van haar werk verzamelen en deze werken zullen vanaf 17 mei in het Minimuseum te bekijken zijn. Wie erg nieuwsgierig is kan altijd een afspraak met Tineke maken om haar atelier te komen bekijken aan de Kastanjestraat 44 in Amersfoort. Ook is het mogelijk om cursus of workshop te volgen bij Tineke’s Glas in Lood. Kijk voor meer info op de website: http://tinekesglasinlood.nl/ .

De expositie wordt op vrijdag 17 mei om 15:00 uur feestelijk geopend door Mieke Bleij, directeur van het Kringloopcentrum. Iedereen is van harte welkom!

Het Minimuseum, misschien wel het kleinste museum van Nederland, is een initiatief van het Kringloopcentrum Amersfoort en is in het Kringloopcentrum gevestigd: Zwaaikom 21 te Amersfoort. Openingstijden: ma. van 13.00 uur tot 18.00 uur, di. t/m vr. van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

19 mei  10 -17.00 uur Wagenwerkplaats: Voorjaarsmeeting 2019 Holland Kadett-B Club

De jaarlijkse voorjaarsmeeting van de Holland Kadett-B Club komt naar Amersfoort. Ook niet-leden zijn welkom om de auto’s te bewonderen en om te praten met liefhebbers of op de markt dat ene onderdeel of hebbedingetje te scoren.

Programma
10.00 Terrein geopend voor bezoekers
14.00 Rondrit door de omgeving
14.00-16.00 Overdekte Verkeerstuin Amersfoort voor kinderen geopend
17.00 Einde

Wat kunt u verwachten:
-Gratis één koffie of thee met gebak voor de leden van de Kadett B Club en een bijrijder, s.v.p. bonnen halen bij de clubstand
-Kofferbak- en onderdelenmarkt met de bekende aanbieders en U mag zelf natuurlijk ook overbodige onderdelen meenemen;
-Tourrit door de omgeving;
-Technische adviezen en tips en het ontmoeten van medeliefhebbers
-Taxaties door taxateur Rovin. Voor info en prijs: ledenkadettb@gmail.com
-Toegang gratis! Er is een gezellig restaurant voor de lunch of borrel. Dus kom samen met je gezin voor een gezellig dagje uit. Het centrum van Amersfoort is op loopafstand! 

                                               selectie uit de Stadsbron – zie www.destadsbron.nl

Zie de nieuwsbrief met opgave van de laatste artikelen: 

http://www.destadsbron.nl/nl/nieuwsbrief/id5cd286ee999ec

met vriendelijke groet, Joke Sickmann