Zaterdag 11 Mei, Op het grasveld tussen de eerste en tweede flat op Vreeland waren de voorbereidingen om 12.00 uur nog in volle gang.

Partytenten werden opgebouwd, tafels en stoeltjes neergezet. Maar ook koffie, thee en koek en plantjes en potjes stonden al snel klaar.

De DJ bouwde de geluidsinstallatie op, en al snel kwamen de eerste tonen uit de boxen.

Terwijl een groot krokodilachtig springkussen lag te wachten op de eerste springende kinderen, kwamen de eerste bewoners voorzichtig een kijkje nemen.

Huis-aan-huis was er nog aangebeld om de mensen te herinneren aan de feestelijke activiteit.

Op twee plekken stonden grote groene Rova containers waar men grofvuil in kwijt kon. En in geval dat men hulp nodig had om het grofvuil in de container te krijgen, kon dat ook verleend worden.

Van de laatste flat op Vreeland tot de eerste flat op het Isseltseveld maakten mensen gebruik van de mogelijkheden om te dumpen en te komen buurten.

Het burenbankje stond nog ingepakt, en zou later in de middag van verpakking ontdaan worden. De onthulling betreft een tijdelijk bankje, in afwachting van de uiteindelijke Burenbank. Een en ander heeft iets met levertijd te maken, waardoor anders het feestje toch even een feestelijk tintje gemist zou hebben.

De kinderen vermaakten zich op het springkussen of met de bellenblaas, en konden tussendoor een ijsje gaan eten in de kleuren blauw of roze.

De verschillende buren maakten gebruik van de koffietafeltjes om even gezellig bij te praten. Ook de versnapperingen voor bij de koffie en thee, zoals brownie en boterkoek werden zeer gewaaardeert.

De grofvuil container op de Isseltseveld zat al vlot tot de nok toe gevuld, terwijl de container op Vreeland er duidelijk wat langer over deed om gevuld te raken.

Beiden containers hadden wel een bonte verzameling aan gedumpte goederen, van over de datum potten en blikken voedsel tot en met autobanden en alles wat er tussen zit.

Alles bij elkaar was er een leuk programma en werd het initiatief van een paar bewoners zeer gewaardeerd.

Iedere bezoeker kon een bakje en plantjes uitzoeken en laten vullen, wat het geheel nog feestelijker maakte. Het valt niet uittesluiten dat er morgenochtend een paar moeders verrast worden door hun kinderen.

Aan de hele actie voorbereiding en uitvoering werd meegedaan/ meegewerkt/ bijgedragen door:

Buurtbewoners, Buurtnetwerker – Henry de Gooijer, Jeugd en Jongerenwerker – Linda Blokpoel, Gebiedsmanager – Elbert Spek, Alliantie, Buurtbudgetteam SK, Vitelli, Citroen & Peper, ROVA, DJ – Peter Havens, De Hapkar, Buurtsportcoach – Lisanne Huijzendveld, Rugbyclub, Boxschool  en verschillende anderen.

Allen dank voor initiatief en/of inzet/ bijdrage in welke vorm dan ook.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk