BELANGRIJKE OPROEP i.v.m. SPOORWEGSTAKING 1944 

In oktober wordt er in het Wijkmuseum Soesterkwartier aandacht besteed aan de grote spoorwegstaking van 1944. Het Wijkmuseum is nog op zoek naar de Amersfoortse geschiedenis van deze staking. Bekend is dat de heer Huslage, die indertijd nog bij het spoor werkte een belangrijk aandeel heeft gehad in dit verzet. Het verhaal gaat, dat hij het geld wist te regelen voor het levensonderhoud van de familie van de stakers. WIE WEET IETS MEER VAN DEZE GESCHIEDENIS? Neem s.v.p.  contact op met het Wijkmuseum, de heer K. Gerritsen, tel. 033 4757526                                                                                                            H.G. Huslage, overleden 17-01-1968 

Op zaterdag    22    september – is het overal in hetSoesterkwartier burendag –  taartendag  – komt u ook langs? 

*    Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. In het Soesterkwartier op meer dan 25 locaties! 

Week van de Ontmoeting 27 september t/m 6 oktober 2018

*      Op donderdag 27 september kunnen wijkbewoners gratis ontbijten in de Informatiewinkel van 8:30 uur tot 10:00 uur. Dit om de Week van de Ontmoeting smakelijk te starten! Wijkontbijt met”goodybag” ! Alle deelnemers krijgen een tas mee naar huis met informatie over ontmoetingsactiviteiten in de wijk. Wil je jouw initiatief of organisatie ook onder de aandacht brengen? Kom dan voor donderdag de 27ste je flyers langs brengen in de Informatiewinkel aan de Drentsestraat 14. We hebben nu 15 aanmeldingen en verwachten ongeveer 30 buurtbewoners te verwelkomen, dus graag minimaal 30 folders! Met vriendelijke groet, Anne Zwamborn

*      Uitnodiging voor de Soesterkwartierders Stichting West en het Buurtbestuur Soesterkwartier nodigt u van harte uit om uw stem te laten horen en uw invloed te doen gelden!   

Op 27 september is er een grote wijkbijeenkomst in de Emmaüskerk – nader bericht volgt.

Klik nu alvast de link aan voor het invullen van de  grote “wijk-enquête”, het invullen duurt maar 5 minuten en geeft ons een inzicht in Uw wensen.

/wijkbijeenkomst-soesterkwartier-2019/ 

AGENDA 

Amersfoort Fotostad zie o.a. artikel:

www.soesterkwartier.info/de-isselt-verleden-en-heden-door-de-lens-van-10-fotografen/

zie meer: www.033fotostad.com/agenda/.

 De Isselt: Verleden en heden, door de lens van 10 fotografen.  Bron: /de-isselt-verleden-en-heden-door-de-lens-van-10-fotografen/

Zie meer op  www.033fotostad.com/locaties/>

september +++  september Wagenwerkplaats voor diverse activiteiten, zie: http://wagenwerkplaats.eu/agenda 

       Zie meer: http://www.aktieagenda.nl/

22 sep 13:00-16:00 Demonstratie Burendag in de Pluktuin. Welkom in de Pluktuin voor een demonstratie en proeverij van fruit-, noten- en groentebomen. De duurzame voedseltuin is elke dag open (gratis), en op

22 september hebben we twee gidsen die alles over uienbomen en herfstframbozen kunnen vertellen.. Vedelaarpad 53, Soest, Soest.

Gratis. Org: EetbaarSoest en IVN Eemland. E-mail:

info@eetbaarSoest.nl Web: http://www.EetbaarSoest.nl

29 t/m 21 sep 10:30-17:30 Cursus Jaaropleiding permacultuur. Onze jaaropleiding permacultuur (pdc-plus) begint 29 September weer.

Hoofddocent: Maranke Spoor, met gastdocenten/excursies. De leslokatie is opnieuw het zeer goed bereikbare transitie-initiatief De WAR.. De WAR, Amersfoort. (Interesse? Wacht niet te lang, want het kan weer vlot vol raken.). Org: Stichting Permacultuur Onderwijs.

E-mail: info@PermacultuurOnderwijs.nl Web:

http://http://permacultuuronderwijs.nl/cursussen-2/jaaropleiding-permacultuur-20182019-amersfoort/

zondag                30     september 2018, van 10:00 tot 17:00 

Vlo & Ko – Vlooienmarkt en Kofferbakmarkt

Een grote openlucht vlooienmarkt Wagenwerkplaats bij het Centraal Ketelhuis, in Amersfoort vol met kramen en grondplaatsen met zolder- en garageopruimingen, nostalgische spulletjes, meubeltjes, lampen, tweedehands kleding, boeken, prenten, platen, speelgoed en nog veel meer. Er is voor iedereen wat wils 

ouden van dagen: weert u tegen de jeugd!

door Ron Jagers, 17 september 2018

De Oudjes op het Gras- en Klaverland in Leusden hebben het zwaar te verduren. De jonge garde komt eraan!.

Kijk hier…

anarchie in de straten van Amersfoort

door Addy Schuurman, 16 september 2018

Oktober is de maand van de geschiedenis en heeft dit jaar als thema ‘opstand’. In dat kader hier een artikel over een groepje anarchistische jongeren – provo’s avant la lettre – die in 1924 de stad op z’n kop zetten.

Lees hier…

Grimlach 8 Duitsers komen kijken hoe wij stilstaan

door Arjeh Kalmann, 16 september 2018

Zuidduitse zakenmensen komen in Amersfoort studeren op urban mobility. Ze zullen zich doodlachen als ze zien dat deze stad geen groene golf maar een rode golf voor automobilisten heeft.

Lees hier…

Amersfoort heeft voor ruim 81 mln aan hypotheken ambtenaren uitstaan

door Siem Eikelenboom, 13 september 2018

De gemeente Amersfoort heeft nog steeds voor ruim 81 mln euro uitstaan aan hypothecaire leningen aan (oud)ambtenaren. Hoeveel geld dit de gemeente jaarlijks aan rente kost, weet de gemeente niet.

Lees hier…

 

Joke Sickmann