Van 10 t/m 14 oktober kunnen Amersfoorters kennismaken met de duurzame kant van de stad, tijdens de Duurzame Week 033. Wethouder Astrid Janssen zal op woensdag 10 oktober om 10.00 uur de Duurzame Week 033 openen, in DierenPark Amersfoort. Ook zullen tijdens de opening, leerlingen van een basisschoolklas hun ideeën presenteren op de vraag die het DierenPark Amersfoort ze stelden; ‘Hoe zorg je dat alle plastic flesjes die in het park gebruikt worden, op de juiste plaats terecht komen? ‘ Het DierenPark Amersfoort hield afgelopen zomer een proef, waarbij plastic flesjes naar aparte inzamelpunten konden worden gebracht. Helaas bleek afval scheiden niet zo makkelijk en doken de plastic flesjes alsnog op in gewone prullenbakken. Leerlingen van groep 8 presenteren tijdens de opening van de Duurzame Week 033 hun oplossing voor dit probleem aan Wethouder Janssen en medewerkers van het DierenPark.

De Duurzame Week 033 staat bol van activiteiten voor jong en oud.
Wil jij weten;
  • Hoe lekker biologisch eten smaakt
  • Hoe je kan vermicomposteren
  • Hoe een bio-energiecentrale er uit ziet?
  • Hoe leuk het ruilen van kleding is?
  • Welke duurzame plekken er zijn in Amersfoort?
  • Wat de Duurzame Markt allemaal te bieden heeft?
  • Wat je kan doen aan duurzame mobiliteit?
  • Hoe makkelijk het is om afgedankte materialen weer een nieuw leven te geven?
  • Hoeveel voldoening duurzaam leven geeft?
Mis dan deze inspirerende week niet…… Zelf kan je ook een duurzame activiteit aanmelden via www.duurzameweek033.nl

Bekroonde Documentaire
Ook zal in samenwerking met ICFF en Keistad Fietsfestival, de bekroonde documentaire ‘Bikes vs Cars’ te zien zijn in Theater De Lieve Vrouw en kan men daar ook korte inspirerende Impact Talks bezoeken van verschillende koplopers op het gebied van duurzaamheid. Het inmiddels bekende Duurzame Diner zal dit jaar plaatsvinden bij Theetuin Heyligenberg.

Doel van deze week, is een platform te bieden aan de vele lokale duurzame initiatieven die onze stad rijk is en  De Duurzame Week 033 is voortgekomen uit de landelijke Dag van de Duurzaamheid, die op 10 oktober zal plaatsvinden op verschillende plekken in Nederland.

Deelnemende organisaties zijn o.a. Milieudefensie, Gemeente Amersfoort, DierenPark Amersfoort, Ecksplorer, De Nieuwe Graanschuur, CNME, Keistad Fietsfestival, Willem&Drees, Groei & Bloei, GroeneKerken033, de Stadswormerij en Platform Amersfoort Duurzaam.

Informatie rondom alle activiteiten van Duurzame Week 033 Amersfoort is te vinden op:
www.duurzameweek033.nl
https://www.facebook.com/Duurzaam033
Twitter #dw033
Mailcontact; info@duurzameweek033.nl

Sponsoren