Op 26 juni 2019 werd de wijk uitgenodigd om mee te praten over omgekeerd inzamelen (klik hier). Met gemengde gevoelens is een groot deel van de wijk er nu op voorbereid. Onlangs is de gemeente begonnen met een promotie campagne door een geadresseerde folder en brief te sturen. Heeft u deze week de brief van de gemeente ook al ontvangen?

De 2e nieuwsbrief over de toekomst van ons afval. Ons afval dat wij omgekeerd moeten inzamelen en waar wij allen aan mee moeten doen. In het Soesterkwartier staan nu 53 ondergrondse containers.

Het is een prachtige folder waarin uitsluitend het goede nieuws vermeld staat.

Natuurlijk is het fijn dat bewoners gemotiveerd worden om hun huisvuil te scheiden, maar, als je het echt super goed wilt doen, dan kost dat wel enige zweetdruppeltjes…. en ja, waar moeten die dan in?

Neem de verpakkingscombinatie plastic en papier. Een lastige klus om die te scheiden.  Bij de welbekende chipsverpakking lijkt het simpel, gewoon bij het plastic! Totdat je uiteindelijk deze folder goed leest en blijkt dat je het fout hebt gedaan. Wat te doen? Uiteraard neem je het scheiden heel serieus en duik je de PMD bak in om je fout te herstellen.

De GFT bak is het makkelijkst.  Natuurlijk alles wat groen is, of was. Dan ook vlees en visresten, de uitgebloeide bloemen van de huwelijksdag, de theezakjes en koffieprut. Bij de theezakjes is een klein probleem, er zit een touwtje aan, een nietje in,en soms zit de thee in een plastic “zakje.”

Dat wordt dus een uur puzzelen!

De redactie van de Wijkwebsite is benieuwd naar uw belevenissen en mening over dit onderwerp.

<