DSC_2593Deze week was het zover voor Basisschool ’t Anker. Een gedeelte van de schuine daken werd voorzien van zonnepanelen.

In navolging van de Kubus is er hard gewerkt via Crowdfunding om genoeg deelnemers te krijgen om het project ’t Anker te verwezenlijken. Na de eerste mededelingen hierover waren de inschrijvingen al snel ingevuld. 100 zonnepanelen konden worden aangeschaft.

DSC_2646Maandagmorgen zijn de monteurs begonnen met bekabeling en apparatuur aan te leggen. In de middag verschenen de eerste panelen al op de 3 schuine daken.

Vandaag 17 augustus waren de 100 panelen gelegd en aangesloten en wederom heeft het Soesterkwartier een geslaagd “Duurzaam”project op haar naam staan.

Duurzaam:

DSC_2596Twee jaar geleden zijn we gestart met de plaatsing van zonnepanelen op basisschool de Kubus. We hebben direct al aangekondigd dat Zon@School meer scholen wil helpen. Het is zover ….  We gaan zonnepanelen plaatsen op basisschool ’t Anker.

DSC_2651In september 2015 hebben we hiervoor een overeenkomst gesloten met de gemeente en de school. De crowdfundingcampagne is gepland voor eind februari 2016. De campagne wordt door leerlingen van ’t Anker georganiseerd (met een beetje hulp:-). Ons doel is om de plaatsing voor de zomer te voltooien. Laat de zon maar schijnen!

Karel van Rooy.