DSC_2488Dinsdag 16 augustus begon met de briefing van de vrijwillige coaches/ begeleiders voorafgaand aan de nieuwe bouwdag in speeltuin Rivierenwijk aan de Dollardstraat. Zo’n 65 kinderen stonden “te trappelen” om te gaan bouwen, al deden ze dat wel gedisciplineerd. Plannen werden besproken, taken eerlijk verdeeld en in opperste samenwerking werden de bouwmaterialen verzameld en naar het bouwperceel gebracht.

DSC_2519Al duurde het hier en daar even voor een en ander vorm en bestemming kreeg, de zon was er en de sfeer daarbij ook. Er werd stevig gehamerd, getikt, geklopt, gezaagd, gepast en gemeten. Zo ontstonden op sommige percelen al vóór de lunch hele fraaie bouwwerken, terwijl op andere locaties de bouw pas echt goed aanving nadat de inwendige mens versterkt was door bruin brood en fruit vanuit de meegebrachte broodtrommels/ zakjes.

DSC_2540Al viel er veel er regelmatig het een en ander, onvertogen woorden vielen er weinig. Slechts 1 van de aanwezigen jongelui was de weg even kwijt en ging in de “achteruit bidden” toen er een pallet tegen z’n scheenbeen kwam. Maar door een harde stoot van iets tegen het scheenbeen, zijn de meeste mensen wel eens even de “volgorde” kwijt geraakt.

DSC_3468Ook deze dag werd al snel duidelijk op welk perceel de vrouwelijke krachten de overhand hadden, de bloemen en planten, kapstokken, logeerplekken en gordijnen gaven overduidelijk blijk van de “female touch”. De mannelijke kanten werden daarentegen duidelijk door “het hoge ondernemingsgehalte”, een glijbaan die omgetoverd werd tot een zeephelling, was slechts een van de uitvoeringen daarvan.

DSC_3508Het Kunsthuis van de wijk had een nieuwe tentoonstelling in een opgefriste tentoonstellingsruimte.De lokale sociale huurwoning had een tekort aan sanitaire voorziening, gelukkig was er het speeltuin gebouw waarin het sanitair niet ontbreekt, waardoor er niet ineens allerlei “afgewerkte producten” op het terrein kwamen te liggen.

Burgemeester Tom koosDSC_3506 op deze dag de winnaars van het bouwproject, waarna de dag afgesloten en de bouwwerken afgebroken konden worden. Op naar een nieuwe dag vol met allerhande nieuwe activiteiten en bouwstijlen.

Verslag: Nel Groenendijk

Foto’s: Karel van Rooy (ochtend), Nel Groenendijk (middag)