DSC_2661In het licht van ” vakantie” activiteiten,had Speeltuin Soesterkwartier, vanmiddag 17 augustus een kinderbingo georganiseerd.

En dat was dan ook een goede keuze gezien de vele kinderen met ouders die voor een gering bedrag mee deden  met de Bingo.

DSC_2692De prijzentafel loog er niet om. Vele spellen, puzzels of van die ronde voetballen, lagen uitgestald over meerdere tafels. Het was eigenlijk een kwestie van stapelen van prijzen, anders paste het niet.

In de aankondiging van de Bingo, was vermeld dat de aanvangstijd 13.30 uur was. Maar aangezien de reguliere Bingo’s in de speeltuin altijd om 14.00 uur beginnen, werd er even gewacht om de “routine”niet te doorbreken.

DSC_9566Het mocht de pret niet drukken en even voor twee uur, werd de eerste bingo-bal uit de machine geblazen. Het werd stil in de zaal en de kinderen zaten geconcentreerd te luisteren naar de nummers die opgenoemd werden. Het potlood, viltstift of balpen zwevend boven het bingoformulier.  En natuurlijk de vaders en moeders die wel mee keken en zelf ook een formuliertje voor zich hadden.

DSC_2667Altijd grappig te zien dat er dan een jongetje Bingo heeft, terwijl hij eigenlijk een tekening aan het maken was. Moeders had zijn formuliertje maar bijgehouden.  Het was toch wel een “geluk’s”tafel omdat er meerdere keren “bingo”viel.

Na het spelen van de bovenste rij, de middelste en daarna de hele kaart, vielen er veel goede kaarten in de prijzen. En dan wordt de keuze aan de goed gevulde prijzentafel soms erg moeilijk. Het aantal voetballen, slonk vrij snel en had duidelijk een voorkeur.DSC_2668

Na een aantal ronden te hebben gespeeld was er even pauze waarin er gedronken en gegeten kon worden.

DSC_2681Het werd zodoende weer een heel gezellige activiteit in de speeltuin Soesterkwartier.

Morgenochtend 18 augustus, zullen een groot aantal kinderen om 10.30 worden uitgezwaaid om een dagje Julianatoren te doen( verzamelen 10.00 uur).

Vrijdag alweer de laatste dag van de vakantie, ook dan zal de Speeltuin weer gevuld zijn met diverse activiteiten.

Verslag en foto,s Karel van Rooy.