Wat vooraf ging: weken geleden begon Scholen in de Kunst met de aankondiging van workshops in de wijk, en op de scholen. Twee soorten workshops waren er gepland. De ene serie workshops moest helaas wegens gebrek aan belangstelling afgeblazen worden. De workshops body-percussie werden daarom afgelast.
De workshops Kunst maken gingen wel door en resulteerden in een bijzondere samenwerking èn uiteindelijk deze tentoonstelling.
Volgend seizoen is er misschien een herkansing body-percussie. Voor de mensen die niet weten wat dat is, even een uitleg:
Geluid kun je maken met je handen, voeten en met je mond. Met je mond geluid maken zonder te fluiten of te praten maar door bijvoorbeeld te klikken met je tong. Met je handen op je knieën slaan geeft weer een heel ander geluid dan bijvoorbeeld op je wang. En zo kun je leren om met je hele lijf een melodie te maken.
Dimphy – een van de mensen van – Scholen in de Kunst, zocht voor de workshops contact met onder anderen de Basisscholen in de wijk. De kunst-workshops Bij Bosshardt sloegen in elk geval goed aan!
Ook tijdens de Zomerparade was er voor kinderen nog de mogelijkheid om mee te doen met de kunst-workshop. Al was de deelname gering, de indrukken die opgedaan werden en de creativiteit die hiervoor aan de dag gelegd werd, was bijzonder.
De samenwerking: Scholen in de Kunst had vanaf de aankondigingen van de workshops contact met het Jeugd-Pers-Bureau. Wij, de jongeren van het JPB zouden verslag gaan doen van het eind resultaat van de workshops, vandaar ook dit verslag.
In de ruimte van Bij Bosshardt was er een tentoonstelling van Scholen in de Kunst. Niet zomaar een tentoonstelling, een tentoonstelling van alle kunstwerken die er zijn gemaakt tijdens de workshops. Deze kunst-periode van schilderijen tot vogels, van alles dat op een of andere manier met beweging te maken had.
Tijdens de Zomerparade 2017 werd om 15.30 de tentoonstelling officieel geopend. En zoals dat vaak gebeurt met bijzondere openingen werd ook nu gebruik gemaakt van een lint dat doorgeknipt moest worden.
Bij het doorknippen had Ennes enige hulp van een vriend nodig want of het aan de schaar lag of aan de hoogte van het lint, makkelijk was het niet.
Zoals ook gebruikelijk bij een opening is ontbraken ook hier de bubbels in de glazen niet. Nadat het lint was geknipt, was de tentoonstelling twee uur lang te bezichtigen.
Hier is een interview met één van de kinderen:
Wat vindt je van scholen in de kunst?:Leuke en goeie organisatie ze leren kinderen veel aan en zijn een goed voorbeeld.Wat vindt je van de begeleiders?:Ze zijn aardige en fantastische mensen die op een goeie manier leuke dingen aan leren.Wat vindt je van de kunstwerken?:Het zijn mooie kunstwerken die kinderen hebben gemaakt met spullen en ideeën die je zelf nooit zou bedenken.De kinderen hebben zeker hun best gedaan, de begeleiders hebben zeker ook hun best gedaan, ik raad andere kinderen aan hier ook deel aan te nemen,Voor de rest heel veel dank aan de begeleiders!
Interview met Leintje, zij is één van de begeleiders:Hoe kwam je erbij om kunst te maken?:Ik zat op een middelbare school waar niet veel aan kunst werd gedaan. En uiteindelijk ging ik naar een middelbare school die wel veel aan kunst deed.Want vond je van de kinderen die meededen?:Ze waren heel erg enthousiast. En ze hielpen elkaar heel veel en bedachten ook veel eigen ideeën en oplossingen.
Geef een reactie