Zoals eerder vermeld en eigenlijk op 2 juni, bestond Sweet Cakery op het Isseltseveld, 5 jaar. Reden voor Helma Edelman, eigenaresse van de “Cakery” een feestje te organiseren.

10 juni was dan ook de dag dat de hele buurt was uitgenodigd en met name de kinderen, om er een gezellig maar ook smakelijk feest van te maken.

Om 10.00 uur, waren de ballonnen opgeblazen, het luchtkussen lag klaar op het grasveld en moest alleen nog de broodnodige zuurstof hebben. Maar binnen waren er al een aantal kinderen. Gezeten aan de werktafels, want het programma stond, het maken van je eigen cupcakes. Per persoon 1. Maar Helma, meende in haar opening’s woord dat twee eigenlijk ook wel kon.

Voor de kinderen lagen allerlei vormen van plastic. Schaaltjes met boter voor het deeg. Gereedschap om alles te bewerken en allerlei gekleurde versiersels die je nodig had om je ontwerp te verfraaien.

Helma, over Sweet Cakery; “Zo,n 5 jaar geleden stond dit pand leeg. Ik weet niet meer precies wat er in heeft gezeten, maar voor zover bekend was het een zaak met tweedehands spullen. De hoofdkleur van het pand was, zowel binnen als buiten bruin. Nu is het een mix van zacht rosse en wit. De winkel bevat een groot assortiment aan producten om koek/ taart/ cupcakes etc. te maken..”

Nadat het startsein was gegeven en de nodige uitleg was verstrekt hoe je deeg moest rollen, werd er driftig gewerkt aan de meest vreemde creaties van Cupcakes. Om het geheel bij sommige bij elkaar te houden, was er “eetbare”lijm op tafel gezet. Een vreemd product voor de kinderen.

Een 10 tal kids waren geruime tijd bezig met het maken van hun eigen creaties.  Buiten voor de deur was inmiddels de suikerspin apparatuur opgesteld, zodat de kinderen ook nog een suikerzoete traktatie mee konden nemen.

De aanloop en felicitaties uit de buurt en omgeving zijn de hele dag wel doorgegaan.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.