Soesterkwartier 9 juni 2017, de Noordewierweg maakt zich op voor de ZomerParade 2017. En nog noot hebben zoveel mensen naar de Buienradar gekeken als vandaag. De ochtend was er een van “bakken”regen , maar zoals de radar aangaf, zou het rond of net na het middaguur droog worden en de zon zijn intrede doen. Hetgeen geschiedde.  De Marktkramen werden in “now time” over de gehele lengte van de Noordewierweg neergezet en de kooplieden zorgden voor een bonte stoet van materialen. De auto,s met kleding, bont, kralen, drukwerk, babykleding, speelgoed, potten en pannen, sieraden, fruit en vlees. Of te wel alles wat denkbaar was aan goederen werd uitgestald.

De buurauto had zich ook in een parkeerplaats genesteld en Alex kreeg het erg druk met de vele vragen over deze nieuwe vorm van autorijden.

Aan de zijde van de Merwedestraat, sloot een luchtkussen de gelederen, terwijl juist aan de andere zijde op de Noordewierweg de skelters van de Verkeerstuin aan het racen waren op een uitgezet circuit.

En dan is het wachten op het publiek en met dat de zon uitbundig gaat schijnen, komen ook de bezoekers in grote getale. Naar schatting komen er meer als duizend mensen op de ZomerParade . Een zeer gezellige sfeer ontstaat. Mensen slenteren langs de vele kramen, die zich tussen de Primulastraat en de Merwedestraat bevinden. Voor elk wat wils. Het kerkplein van de Emmaûskerk fungeert als centrale plek voor diverse activiteiten. Zo daar was, een kleine kermisattractie  en naast de kerk was een podium opgebouwd. Op het plein was een terras gemaakt.  Gedurende de middag werd er opgetreden door Johan de Waas een Nederlands talige zanger die de sfeer nog eens verder verhoogde met de vertolking van de levensliederen. En altijd leuk als collega artiesten uit het Soesterkwartier komen luisteren. Martin Dhamarco en Will ( zonder friends) .

Bij Bosshardt binnen werd om 15.30 uur een bijzondere tentoonstelling geopend door een kleine jonge, Ennes Labboui, terwijl zijn oudere broer Salim, namens het Jeugd Persbureau hiervan een reportage maakte. Van deze tentoonstelling is een afzonderlijk verslag gemaakt door Salim. het betreft hier een kunst tentoonstelling geheel gemaakt door kinderen, georganiseerd en de afgelopen maanden begeleid door Scholen in de Kunst. Het verslag van Salim vind u (klik) hier.

Proef Soesterkwartier

In  navolging van de vorige editie van Proef Soesterkwartier, werd er ook deze maal een “proeve”van bekwaamheid gehouden door de plaatselijke Horeca en “food” winkeliers, zoals Koks-Mediair; Citroen en Peper; No Nonsens; Madame Paté ; Bosshardt en nog enkele andere ondernemers met verschillende producten. De suikerspin en palingrokerij ontbraken niet.  Om 17.00 uur werd proef Soesterkwartier gestart en al snel vulden de tafels zich met “proevende”mensen. Het werd redelijk druk, er werd zelfs gedanst en meegedeind op de muziek . Het geestrijk vocht vond ook zijn weg naar de dorstige kelen. Een geslaagde en smakelijke “proef Soesterkwartier”

Modeshow

En als je dan toch een podium hebt en enthousiaste winkeliers, dan krijg je als publiek ineens een modeshow voorgeschoteld. Door Typisch Jij; Papilon; Joyce Optiek; naaiatelier Jouhri en Diana Jekel was in alle rust voorheen een modeshow georganiseerd. Gepresenteerd door de jeugd uit het Sk, die na  aankondiging van zowel Joke van Burgstede als Carmie een twee tal shows gaven. Ook ouders van deze jeugd-mannequins traden op de “catwalk” hetgeen verrassende reacties teweeg bracht. De kleding die werd gepresenteerd was en is verkrijgbaar in diverse maten bij de organiserende  ondernemers, zij het dat Joyce optiek voor de nodige “rayban” zonnebrillen zorgde, hetgeen een stoere uitstraling gaf.

De stichting”hartslag” NU  was aanwezig om de AED te promoten. En zo waren er diverse kramen met informatie en leerzame activiteiten.  Een van de leuke dingen was zeker de mogelijkheid om een kaartje te sturen aan een mede inwoner uit de wijk. De Westerkerk zorgt dan voor de bezorging.

Een leverancier van goederen die de hekken negeerde om op zijn bezorgadres te komen, moest even wachten. De brandweer die ook kwam kijken, parkeerde echter de “ladder”wagen dusdanig dat de pakketbezorger vast stond.

Terugkijkend op de ZomerParade 2017 zijn er altijd dingen die anders kunnen. Bij navraag bij de organisatie heerst een zeer tevreden gevoel. En mede doordat het Nederlands elftal zijn kwalificatie wedstrijd tegen Luxemburg speelde ( 5-0)  was het rond 20.45 snel leeg en kon het opruimen beginnen.

Het Jeugd Persbureau verzorgd afzonderlijk een verslag en reportage van de tentoonstelling Bij Bosshardt.

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage opbouw en middag

Fotoreportage avond ( proef en modeshow)

Fotoreportage Algemeen.