DSC_0392Het was een feest. De lange voorbereiding, de vele vergaderingen waarin afwegingen werden gemaakt. wikken en wegen, hoe Proef Soesterkwartier zou moeten gaan worden. Vergunningen, Warenwet, GG&GD richtlijnen. Het is allemaal voorbij gekomen.  De zegelactie met de florijnen. Doen alle winkeliers mee.

Wel u merkt er is heel wat water door de Eem gegaan, voordat het complete raamwerk van de Zomerparade 2016 een feit was. Ook de datum 3 en 4 juni werd bewust gekozen en niet in de maand juli. We herinneren ons allemaal de enorme hitte van de voorgaande parade 2015.

DSC_8264De afgelopen twee dagen heeft U kunnen lezen en zien aan de gemaakte foto’s hoe een en ander is verlopen. Het weer heeft zeker mee gezeten en het enthousiasme van de deelnemende ondernemers heeft zeker een rol gespeeld.

Vanmiddag was een beetje de  Grand Finale met live muziek van The Hot Fighters, zeg maar de housband van het Soesterkwartier. Met zangeres Wil & frends . De rocknummers deden het publiek swingen.CSC_0421

Er waren veel bezoekers op de been , wat op zich ook weer een gezellige sfeer gaf. Hier en daar werd nog nagesproken over Proef Soesterkwartier van gisterenavond. Een terras opgebouwd door een plaatselijk ondernemer bleek al snel gasten te hebben. En die waren maar wat blij met hun terras wat dan ook de hele dag in gebruik bleef ( maar niet zo gepland).

DSC_0415Bij Citroen en Peper, is inmiddels het gloed nieuwe terras uitgestald, maar binnen hebben ze het gewoon te druk om te bedienen..

Een ander feit deed zich voor waarvan de redactie, na overleg gaarne aan heeft meegewerkt. Bij Mon Papillon stond nog steeds een grote bus, met daarin een gleuf om geld in te doneren. Deze was in eerste instantie gebruikt voor een inzameling t.b.v. constructief denken in het SK. Connie Swart meende dat de redactie wel een goed doel zou weten, voor het bedrag wat zich in de bus bevond.

Hedenmiddag is aan Toko Aya in de Anemoonstraat een bedrag overhandigd ten behoeve van haar forse inzet als vrijwilligster en goede doelen Soesterkwartier.CSC_9125

En ja, dat ene kleine regenbuitje, die viel nu net tijdens de prijsuitreiking van de Florijn-zegelactie.Het lukte onze verslaggever, niet om deze tijdens deze bui, in beeld te krijgen.

DSC_8247Gevraagd aan de organisatie naar de eind conclusie.  Een zeer geslaagde Zomerparade, waarvan Proef Soesterkwartier echt wel een hoogtepunt was. Natuurlijk zijn er punten die aandacht verdienen. Zoals het vandaag niet op komen dagen van een paar standhouders, waardoor er lege plekken ontstonden. Of een der winkeliers die meende dat er voor zijn zaak geen enkele kraam mocht staan in verband met de zichtbaarheid van zijn winkel.

Wat ons betreft, organisatie Zomerparade, is er veel werk verricht met een prachtig resultaat. Op naar de Zomerparade 2017.

Verslag Karel van Rooy

foto’s Nel Groenendijk / karel  van Rooy.

DSC_8197 DSC_8208 DSC_8243 DSC_8253 DSC_8255