DSC_0269Zaterdag 4 juni, de Noordewierweg is gehuld in een laag mist. Contouren van kramen worden langzaam zichtbaar. Geluiden zijn gedempt. Toch wordt er om 09.30 al hard gewerkt aan het invullen van dag twee van de ZomerParade  Soesterkwartier.Daar waar gisteren Proef Soesterkwartier zijn vleugels had uitgestreken was het nu een en al bedrijvigheid met kleden, kraampjes, of “leg het maar neer” plaatsen. De rommelmarkt speciaal voor kinderen was in aanbouw.

DSC_0312 Op de Noordewierweg verschijnen spontaan hier en daar tafels en stoelen en groepjes bewoners drinken gezellig een bakkie.

Tegen 10.00 uur zijn de auto,s met goederen voor de marktkramen weer verdwenen en is de tweede dag begonnen. Muzek wordt opgestart, suikerspinnen worden gedraaid en de draaimolen begint zijn rondjes.

CSC_0362De meeste mensen worden toch aangetrokken door de rommelmarkt van de kinderen en hier en daar wordt er al gehandeld.  De bezetting van de evenementenkramen is anders dan gisteren. Nieuwe ondernemers nemen de plaats in van de ondernemer van vrijdag. Een palingrokerij is vervangen door een vishandel met reeds gerookte vis. Onze “Buurauto”heeft een andere plek en nieuw is de kraam van stadsring51. Ook de coöperatie Werkplaats is vertegenwoordigd.

DSC_0328Tussen de vele kramen, staat een bijzondere. Deze uit Delft gekomen ondernemer, handelt in alternatieve uitvaart producten. Gegraveerde teksten voor op een grafsteen, diverse symbolische figuren en aanverwante artikelen. Een urn kost bij hem 20 euro en de teksten op zwarte achtergronden een habbekrats. (Telefoon en e-mailadres bij de redactie bekend.).

Bij Citroen en Peper, is men alweer druk bezig voor de nieuwe dag. Vandaag wordt ook voor het eerst het terras in gebruik genomen. Dus dat wordt “hollen”vandaag.

Toko Indradjaja zet zijn welriekende specerijen buiten en verwelkomt de inmiddels verschenen zon. De mist is verdwenen en het beloofd een stralende dag te worden.DSC_0357

Langzaam komen de bezoekers weer naar de Zomerparade. Buiten de kleedjesmarkt, doen de kledingkramen het ook wel goed qua bezoekers. Andere kinderen hebben de luchtkussens weer in gebruik genomen.

CSC_0388De attracties voor de kleintjes worden weer druk bezocht. Alom een tevreden organisatie.

Vanmiddag is er live muziek en nog veel meer, daarvan een later verslag.

Karel van Rooy.

Foto impressie ochtend.Klik hier.