Zondag 18 juni is het weer zover. Het Eemplein en omgeving zal het toneel zijn van de Marathon 2017. Met de diverse disciplines en afstanden een inmiddels groots evenement. En dat de populariteit gestegen is, blijkt wel uit het gegeven dat er vanuit 35 andere landen deelnemers zijn ingeschreven.

Voor het parcours van de Marathon Amersfoort worden volgende week zondag 18 juni delen van de stad afgesloten.

Sommige straten gaan de hele dag op slot, andere zijn tijdelijk of gedeeltelijk ontoegankelijk. Het betreft de Weverssingel, Zuidsingel, Westsingel en ’t Zand in de binnenstad, de Brabantsestraat en de Kwekersweg in de Koppel, en de Slaagseweg en Zeldertseweg in Hoogland-West.

Bewoners en bezoekers wordt aangeraden auto’s liefst buiten het centrum te parkeren. Wie de stad uit moet, krijgt het advies ’s morgens tijdig uit de stad te vertrekken vanwege de opbouw van hekken en ander materieel voor het parcours.

Bewoners en bezoekers van de buitengebieden Weerhorst en Coelhorst, de architectenbuurt bij Schothorst, Schothorst-Noord en de wijkjes Jericho en Jeruzalem moeten die zondag rekening houden met flinke vertraging en opstoppingen. Bussen en taxi’s gebruiken daar de gehele dag andere routes.

Het Meander Medisch Centrum is zondagochtend met de auto alleen via de Bunschoterstraat te bereiken omdat de Ringweg Koppel, Maatweg en Hamseweg dan zijn afgesloten. Hulpdiensten krijgen uiteraard altijd voorrang.

Er doen ruim zesduizend lopers mee aan het hardloopfestijn. Behalve op de marathonafstand van ruim 42 kilometer, starten deelnemers op de halve marathon, de tien en vijf kilometer en op de minimarathon voor kinderen. Er zijn hardlopers van alle leeftijden.

Starttijden. De kortste afstand van 1.1 / 2.2 km voor de aller kleinste “runners”is al om 09.00 uur. Om 10.00 – 10.30 en 11.00 uur starten de andere afstanden.

Inschrijven klik op deze link.

B-Slim MiniMarathon 1.1 of 2.2 km

Kosten: GRATIS*
Starttijd: v.a. 09.00 vanaf Eemlaan/Eemplein

Rabobank Estafette 42 KM

Kosten: Teams 42 km estafette betalen 70,00
Starttijd: 10:30 uur op het Eemplein.

Rabobank Marathon 42 KM

Kosten: Alle deelnemers aan de 42 KM betalen 40,00 euro
Starttijd: 10:30 uur op het Eemplein.

Meander Halve Marathon 21 KM

Kosten: Alle deelnemers aan de 21 KM betalen 27,50 euro
Starttijd: 10:30 uur op het Eemplein.

Campina 10 kilometer

Kosten: Alle deelnemers aan de 10 km betalen 16,00 euro
Starttijd: 10:00 uur op het Eemplein

MSA 5 kilometer

Kosten: Alle deelnemers aan de 5km betalen 11,00 euro
Starttijd: 11:00 uur op het Eemplein

Run2Day 5K SchoolChallenge

Kosten: GRATIS*
Starttijd: 11:00 uur op het Eemplein.

Parkoers.

Bron: Marathon Amersfoort

Algemeen Dagblad.

red.KvR.