Zondag 25 juni 2017, in navolging van eerdere uitvoeringen, werd deze dag een uitvoerig gegeven aan het Zomerkwartier. Met de nodige aanpassingen, want de verkeerstuin is aan het verbouwen.

De ruimschoots op diverse media aangekondigde activiteit, vermeldde in het programma onder andere; Kindertheater: Kids yoga: Circus workshop: Schilderen en knutselen: Luchtkussen:Lekker buiten skelteren; Lubbertus’ muziek caravan; Eten door Food & Feast Company: IJs van Vitelli.

Om 12.00 werd het evenement geopend met het thema “Opening met  geluk” Al snel waren er kinderen die plaatsnamen in het oude station waar de creativiteit werd aangewend met behulp van penselen en verf. De te maken creaties hadden als thema ‘Tuin”.

Buiten op de parkeerplaats, waar het normaal vol staat met de wat duurdere bolides, was het deze maal de plek om rond te scheuren met een skelter. De gehele parkeerplaats fungeerde als racecircuit , met een beetje aan de zijkant “in het circuit”een afgezette plek om te stoepkrijten.

Het geplaatste spring/luchtkussen kreeg ook deze keer de nodige springertjes te verwerken.

Verkeerstuin: toch wel een vreemde aanblik binnen, nu de tussenwand bijna geplaatst is. De immens grote ruimte is een stukje kwijt aan de Kei Boulderhal. Gezegd moet worden dat het geheel er wel zeer netjes uit gaat zien. Er is hard gewerkt om de verkeerstuin zo optimaal mogelijk in te delen.

Sillyous Productions startte om 14.05 . Carmen Nichting samen met Kath Duin van het Mamma café de voorstelling (TREINTJE EN HET VERDWENEN ZANGZAAD)   “roepie troepie vogel” ( met jong) . De voorstelling werd er een in de buitenlucht en daartoe waren de nodige stoelen geplaatst naast de wagenspeelplaats. Het werd een drukke bedoening. De voorstelling ging over de genoemde vogel die, regelmatig te maken had met de grote bosuil ( Kath) die het op het zangzaad had voorzien. Omdat ze net zo goed wilde zingen as de roep troepie volgels, gezien de herrie die ze normaal als bosuil maakte. Een leuke verhaal en uitstekend vertolkt door de twee toneelspeelsters. Kinderen zaten ademloos te luisteren De clou, was dat de Bosuil uiteindelijk erg mooi kon zingen, waarna de vogeltjesdans werd uitgevoerd, hetgeen grote hilariteit teweeg bracht bij de kinderen. Ze deden spontaan mee.

Het resterende programma van de middag werd eveneens met een redelijk bezoekersaantal bezocht. Dit ondanks de wat mindere temperatuur en af en toe een regenbuitje.

Verslag Karel van Rooy.

Foto reportage Nel Groenendijk / Karel van Rooy.