Er is een datum geprikt voor voor een dag vol inspiratie, kennis, ontmoetingen en gezelligheid, tijdens het We doen het samen! Festival. Zet maar alvast in je agenda: zaterdag 9 april 2022 in de Prodentfabriek in Amersfoort. Alle organiserende partners kijken er enorm naar uit en starten binnenkort met de eerste voorbereidingen.

April volgend jaar is best ver weg, maar tot die tijd valt er natuurlijk nog genoeg te beleven, te leren en te ontdekken. Een kort overzicht van alle (gratis) workshops, evenementen of bijeenkomsten van de festivalpartners:

Vanaf 1 september: schrijf je in voor Kern met Pit!
Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Krijg je nu ook zin om aan de slag te gaan? Schrijf je dan snel in! Dit kan van 1 september tot en met 1 november.

13 t/m 19 september: De Vrijwilligersproeverij
De Vrijwilligersproeverij van Vereniging NOV is een laagdrempelige manier om nieuwe vrijwilligers te matchen met vrijwilligersorganisaties. Tijdens de Vrijwilligersproeverij gaan (potentiële) vrijwilligers op bezoek bij meerdere vrijwilligersorganisaties om sfeer te proeven. Ze kijken rond, horen over de organisatie en steken misschien al even de handen uit de mouwen. Bij de organisaties waar het bevalt kunnen ze direct een afspraak maken om op een later moment uitgebreider mee te lopen.

21 t/m 27 september: Online workshopweek KNHM
In september ben je weer welkom bij de KNHM foundation online workshopweek! Wil jij je kennis bijspijkeren over fondsenwerving, placemaking of wil je tips over hoe je de gemeente betrekt bij jouw initiatief? Geef je dan op voor een online workshop.

25 september: Burendag
Burendag is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar groter dan ooit. In 2021 vindt Burendag plaats op zaterdag 25 september. Burendag wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Vertel het door!
Gun je andere mensen ook deze leuke tips? Of denk je dat het festival voor hen interessant is? Stuur deze nieuwsbrief dan zeker door of vertel dat ze zich via de website kunnen abonneren op de nieuwsbrief!