Afgelopen zondag vond in Amersfoort Struinen in de Tuinen plaats wat in samenwerking met Scholen in de Kunst wordt georganiseerd. In heel Amersfoort waren maar liefst 100 tuinen gevuld met lokale artiesten die 300 optredens gaven. Uit de enthousiaste reacties van bezoekers en deelnemers heeft de organisatie kunnen concluderen dat de eerste editie een overweldigend succes was!

Van Nieuwland tot het Centrum, van Soesterkwartier tot Schothorst; heel Amersfoort stond in het teken van Struinen in de Tuinen. Van ontroerende theatervoorstellingen tot swingende jazzbands, het publiek trof van alles wat. Programmamaker Lenka de Hoogh: “Alle 100 tuineigenaren, en alle deelnemende artiesten hebben samen voor een bruisend festival gezorgd, waar de bezoekers met veel gastvrijheid werden ontvangen.”

 

Elke act trad gedurende de dag drie keer 30 minuten op. Doordat de deelnemende tuinen in routes waren onderverdeeld, was het mogelijk om van het ene optreden naar het andere te lopen of te fietsen. Dit heeft gezorgd niet alleen voor een mooie en gevarieerde artistieke dag maar ook voor bijzondere ontmoetingen met niemand minder dan… je eigen buren.

Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen vonden voor het eerst tegelijk in 33 gemeenten plaats. De datum voor de 2022-edities is alvast geprikt met op zondag 13 februari Gluren bij de Buren en op zondag 3 juli Struinen in de Tuinen.