Brandbrief laatste redmiddel voor Howick en Lily

AMERSFOORT De angst dat Howick (12 jaar) en Lily (11 jaar) na negen jaar alsnog Nederland moeten verlaten lijkt werkelijkheid te worden. Basisschool ’t Anker schreef donderdagmiddag een brief aan Lucas Bolsius om actie te ondernemen, maar de burgervader lijkt niets te kunnen betekenen. ,,Als ik ook maar een splinter de kans zag om iets te doen, zou ik dat direct doen. Maar ik zie hem niet.”

Het tweetal is al meer dan negen jaar met hun alleenstaande moeder in Nederland en lijkt maandag te worden uitgezet naar Armenië. De moeder van de twee tieners is eerder deze week in bewaring gesteld en zonder kinderen meegenomen. Zij vertrekt aanstaande maandag mogelijk naar Armenië; met of zonder kinderen. Dit schrijft Defence for Children donderdagmiddag op hun website.

,,Het is een minuut voor twaalf”, laat Corinne de Groot, adjunctdirecteur van bassisschool ’t Anker weten. ,,Eergisteren hoorden wij van dit nieuws en zijn direct aan het werk gegaan. Dit mag niet gebeuren.”

Het oudste kind, Howick, zou na de zomervakantie naar de middelbare school gaan en Lili naar groep acht van basisschool ’t Anker in Amersfoort. De jongste laat op de website van Defence for Children weten zeer verdrietig te zijn: ,,Ik ben al heel lang in Nederland. Ik was nog maar een baby toen ik hier kwam. Ze zeggen dat we terug moeten. Maar ik zou niet weten wat ik daar moet. Ik denk dat ik dan heel veel ga missen, zoals vrienden en mijn school.”

Ook politiek Amersfoort begint zich na een tweet van Dilian Hos (Groen Links) met de kwestie te bemoeien. ,,Wij kunnen een signaal afgeven”, laat Youssef el Messaoudi via Twitter weten. ,,Lucas Bolsius kan staatssecretaris aanschrijven.”

Brugt Groenevelt, woordvoerder van de gemeente, laat namens Bolsius weten dat hij inmiddels de brief van basisschool ’t Anker heeft ontvangen, maar niets kan betekenen. ,,Er is recentelijk nog naar gekeken en wij zien helaas geen kans. Zagen wij die wel, dan gingen wij daar natuurlijk voor.”

LAATSTE MOGELIJKHEID Veel klasgenoten van de kinderen vertrekken morgen per bus naar Den Haag, waar men een brandbrief gaat overhandigen. Het is mogelijk de laatste mogelijkheid, beseft ook De Groot. ,,We moeten elke mogelijkheid die er nu nog is benutten. Ik was er al bang voor dat Bolsius niets kon betekenen.”

Bron Stad Amersfoort

auteur Jeroen van de Veer.

Red.KvR.  zie ook.dit artikel.

Petitie.https://howickenlilymoetenblijven.petities.nl