Soesterkwartier 11 augustus 2017. Het schoolplein van ’t Anker vult zich met kinderen en ouders. Ondanks de vakantie is een grote groep sympathisanten  om 09.30 gekomen voor een protest in Den Haag.

Zoals gisteren vermeld, worden de twee kinderen Howick en Lidy, die al jaren in Nederland verblijven en op ’t Anker op school zitten, maandag 14 augustus naar het land van herkomst uitgezet.( Armenië ).

De moeder van de twee minderjarige is reeds in detentie gezet. De staatssecretaris  dreigt  nu met uitzetting van de moeder zonder  haar kinderen. Los van het feit, dat de gevoerde procedure voor statushouder, kennelijk is gestreden en wij de reden van uitzetting niet kennen, is het onwezenlijk dat moeder en twee kinderen na 9 jaar, volkomen Nederlands opgevoed en  ingeburgerd, worden uitgezet. Armenië een land wat ze niet kennen, nooit geweest zijn en niets te zoeken hebben.

Reden voor diverse instanties om protest te voeren tegen deze uitzetting. Lees dit artikel;

Defence for Children was al actief bezig met dit gezin . Verzoeken om bemiddeling van Burgemeester Bolsius aan de Staatssecretaris werden niet gehonoreerd .De Burgemeester meldt dat hij niets kan doen.

Reden voor de leerlingen van basisschool ’t Anker om in actie te komen.

Zodoende vulde het schoolplein zich met “demonstrerende”kinderen en ouders. Een groot beschreven vel papier, verwoordde hetgeen de bedoeling was. “Help Howick en Lily moeten blijven.”  Inmiddels is er ook een petitie gestart die U kunt ondertekenen.

doe dat hier:

Tegen 09.50 uur vertrok een grote stoet, richting de verderop geparkeerde touringcar. Van de zijde van Rtv Utrecht werden ook opnamen’s gemaakt. Om 12.00 volgt er een uitzending op Rtv Ut en om 17.00 uur weer.

De redactie houd U op de hoogte van de situatie in Den Haag.

Verslag Karel van Rooy

foto Impressie.klik hier.

Foto,s Den Haag Eefje Oosterhof.