Wagenwerkplaats: Donderdag 10 augustus 2017. Op het grasveld voor het centrale plein, wordt de picknicktafel ingericht voor de lunch. De leuke actie tijdens de vakantieperiode, kent elke week een ander thema. Deze maal werd verondersteld dat het mooi weer zou zijn met zo’n 28 graden. Een watergevecht stond dan ook gepland.

Om 12.00 uur werden de pannenkoeken/ bierworsten/ tomaten/ komkommer/kipblokjes/ knakworsten/ krentenbollen en broodjes uitgestald. Koffie/ thee en limonade gemaakt. Het mobiele terras was aanwezig en Sjaak Pols en Kath Duin waren in blijde afwachting van de verwachte stroom kinderen en ouders.

Met het plaatsen van het bakje met komkommer, werd het ook duidelijk dat het echt komkommertijd was. Montjesmaat kwamen er wat ouders met kinderen. Druk zou het niet worden, maar wel gezellig.

Nadat het groepje wat groter was geworden, werden de pannenkoeken en knakworsten opgewarmd en de “kids”liepen al snel met een bordje met knakworsten/bierworst en worteltjes. De combinatie daargelaten, het smaakte in ieder geval wel.

Om toch een beetje waterpret te krijgen, werden emmers water neergezet en de nieuwe waterpistolen uit de verpakking gehaald. Al snel werd er druk “geschoten”. Natuurlijk zijn enkel ouders dan de klos en in “now time” heel erg nat. En ontstond er toch een watergevecht tussen kinderen en hun ouders, of onderling. Met in de rechterhand een knakworst en in de andere een waterpistool, was het goed vertoeven tijdens de “picknick”.

Mogelijk als de weergoden volgende week gunstig gestemd zijn, een herhaling van het “waterballet” want het blijft een leuke bezigheid.

De tafel met etenswaren, was na een uurtje “Picknick” toch wel leeggegeten. Met dank aan de sponsor AH van de Noordewierweg.

Volgende week de laatste “Picknick”

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoalbum klik hier.