Vandaag start de winter en dat betekent dat er bij veel mensen weer winterse maaltijden op het menu staan. De dieren van DierenPark Amersfoort blijven niet achter en genieten volop van winterse kost. “Er gaat hier ruim 45 kilo boerenkool per week doorheen!”

“Boerenkool is een gezonde groente waar veel dieren dol op zijn”, vertelt dierverzorger Teun Ent. “Nu de winter weer is begonnen, staat het dan ook geregeld op het menu van onder andere de chimpansees, Japanse makaken en stekelvarkens.” Naast de dieren kunnen ook de bezoekers aanschuiven voor een winterse stamppot. Tussen kerst en oud & nieuw blijft de Amersfoortse dierentuin tot 20.00 uur geopend en kan iedereen tijdens de warme winteravonden het magisch versierde park in het donker bezoeken.

Het is niet alleen maar boerenkool wat de pot schaft, bezoekers kunnen geheel in sfeer ook genieten van oliebollen, zelf marshmallows roosteren boven het vuur en opwarmen met dampende chocolademelk. Tijdens de winteravonden in DierenPark Amersfoort is het park compleet omgetoverd tot een waar winterpark met speciaal aangelegde sleebaan, een warme wintervaart en gegarandeerd sneeuw.

https://youtu.be/uqaIMGYLwe8