Soesterkwartier / Wagenwerkplaats/ Verkeerstuin  het “heksen”Winterkwartier”is van start gegaan.

Vrijdag 29 december, wat is aangekondigd als het Winterkwartier, lijkt een “fantoom”. al vroeg in de middag worden er “witches”gesignaleerd , maar ook personage’s die bleken weggelopen te zijn uit “scrooch”, dan wel en  heel bekende dame, die normaliter als “melkmeisje”in het Rijksmuseum haar dagelijks uurtje “hangt” Het geheel geeft een “Dickens”tafereel en wat nog mist is “sneeuw”

De Winterkoningin is ontwaakt, en schrijdt in haar maagdelijk witte kleding over de Wagenwerkplaats. Vandaag zijn haar weergoden, niet te gunste gekeerd want het regent bakken water. Marlies Tjarks is voor het tweede jaar, “The Queen” of ice en vervuld deze taak met alure.

In de Verkeerstuin is “witch’Karin Eucalipta”in een toeter aan het “roeptoeteren” dat er nog meer gegoogeld wordt in het Centrale Magazijn , de kindervoorstelling  JeBo begint en kinderen rennen naar dit optreden, angstvallig achterom kijkend, of al die heksen ook mee gaan. Maar Onze vrolijke Kath Duin, nu even zonder bezemsteel, stelt iedereen op zijn gemak. Gastvrouwe Magda Bannink, in een kleurige outfit. Het ziet er allemaal mooi uit.

Alleen staat in de ingang van het Centrale Magazijn een vreemde verschijning. Een kleine gebogen vrouw met een deken om. Het hoofd bedekt met een witte muts. “het melkmeisje” wordt geroepen. Het viel mee, het betrof de “heks”van Naarden, die vroeger in een hutje tussen Naarden en Blaricum huisde. Nu uitgebeeld door onze lokale coryfee Joke Sickmann, vergezeld van een hofdame Agnes, loodsen zij de kinderen naar de voorstelling.

In de verkeerstuin is nog een “live” paint juf aan het schilderen. Om tegengas te geven aan de “heksen” worden op de bovenetage kinderen voorzien van beschermende gezichtsuitdrukkingen. Tijgers / poezen en afschrikkende ogen, worden door Fashion Painting van Merel Wismeijer (SK) en een assistente, met zwierige hand snel aangebracht, terwijl beneden op het circuit de skelter bolides rond racen.

Buiten in de stromende regen, rijdt eenzaam de stoomlocomotief met zijn wagentjes, rondjes over het terrein. De machinist weggedoken onze een grote paraplu, probeert de kachel op te stoken. Af en toe verschijnen er heldhaftige reizigers, die wel mee willen rijden.

De huifkar, getrokken door 1 PK, maakt gestaag zijn rondes over de wagenwerkplaats. Het trekt veel bezoekers.

De “Kerstpakken-stormbaan”in het Circusgebouw, oogt nog wat stilletjes. Het grote luchtkussen is nog in rustige sferen. Misschien later, gezien de vele activiteiten, niet zo verwonderlijk en  inderdaad bleek het nadien heel erg druk te zijn.

In het “oude”station was het knutselen geblazen. Papier/karton/ verf/krijt/scharen en ander knutsel materiaal werd door heel veel kinderen gebruikt. Een leuke plek en gelegenheid nog iets voor de feestdagen te maken.

En het theater volgt elkaar snel op, na JeBo, heeft Pinquin Pieke het erg koud.  Carmen van Sillyous had weer een mooie voorstelling in petto. Gezien de verschillende leeftijd’s groepen hadden de bezoekers de keuze tussen de twee voorstellingen.

Het “melkmeisje” had zich inmiddels neer gevleid op de bovenetage met een kop snert. De roeptoeter van “Eucalipta” zorgde voor een wisseling van coureurs op het circuit.

Voor de machinisten en liefhebbers van modelspoor, was er een grote modelspoorbaan op gebouwd in het Oude Magazijn, niet verbazend, dat dit ook dat veel aandacht trok.

Winterkwartier; een compliment voor de organisatie. Morgen is er nog een dag, aanvang 12.00 uur met weer verschillende activiteiten. Zie hieronder.

Verslag en foto-reportage Karel van Rooy.( klik op de link)

 

Programma WinterKwartier: zaterdag 30 december

Vanaf 12 uur gaat het Winterkwartier open. Er is van alles te beleven:

Het pakhuis van de Kerstman

Locatie: Circusschool Amersfoort

     Tijd           Activiteit          Kosten
12-16 uur Kerstpakjesstormbaan gratis
12-16 uur Reuzendjenga gratis

 

In het WinterWonderWoud

Locatie: de Verkeerstuin, Soesterweg 312 

     Tijd           Activiteit      Kosten
12:30 uur Aankomst koningin Winter
12:00-15:15 uur Skelteren gratis
12:00-15:30 uur Schminken gratis
13:00-15:00uur WinterWonderWoud kijkdoos en/of een masker knutselen gratis
15:30-17:00 uur Kinderdisco: gemaskerd bal. Om 16:15 uur prijsuitreiking voor mooist verkleed & masker gratis

 

 

Het IJspaleis

Locatie: het Oude Magazijn
Elk uur is er een kindertheatervoorstelling. Tussen de voorstellingen door kunnen kinderen, bij twee modelbouwtreinbanen van Railclub Utrecht, onder begeleiding zelf een treintje laten rijden.

 

     Tijd           Activiteit     Kosten
12:30 uur Kindertheatervoorstelling van Pieke de pinguïn  (2-6 jaar) Gratis
13:30 uur Kindertheatervoorstelling JeBo (7+) Gratis
14:30 uur Kindertheatervoorstelling van Pieke de pinguïn  (2-6 jaar) Gratis
15:30 uur Kindertheatervoorstelling JeBo (7+) Gratis

 

Buiten

Locatie: parkeerplaats voor de Verkeerstuin & de natuurtuin

     Tijd           Activiteit           Kosten
12-16:00uur Een rondje rijden in een mini-stoomtrein Gratis
12-16:00 uur Broodjes bakken onder begeleiding 0,50 euro per broodje