Wagenwerkplaats, zondag 30 december 2017. Na de “Witchcraft”van de zaterdag, waarbij zo,n 800 a 850 bezoekers hebben deelgenomen aan de diverse activiteiten, al dan niet onder invloed van bepaalde “mystiek” uitgedoste figuren, kennelijk weggelopen uit diverse “sprookjes” of oude verhalen. Vandaag deel 2 van het Winterkwartier.

De karakteristieke “heksen”hielden zich nu wat afzijdig. Wel zichtbaar, maar wat rustiger zeg maar. Ook de “heks”van Blaricum bleef op haar post in het oude Magazijn , wel zorg dragend dat een “ghost” afdruk, zichtbaar op het plaveisel was.

De een na laatste dag van het jaar, waardoor velen nog de laatste boodschappen deden, of in de rij stonden bij de Oliebollenkraam. In ieder geval, kwam het winterkwartier wat langzaam op gang. Reden voor onze zingende “Merel” de kwastjes van  Face Fantasy, even te tonen. Na zij vertelde, heeft ze gisteren zo,n 20 kinderen per uur, voorzien van een “afschrikkende” gelaatsuitdrukking. Na een klein halfuurtje rust, kwamen er dan toch weer kinderen langs voor een fraaie “print”

Het race-circuit werd ook al weer vroeg ingereden, waar de diverse bandensoorten werden getest. En in het oude station, werd weer geknutseld. Maskers om de ogen te beschermen, tegen mogelijke “witchcraft” uitstraling, waren het te fabriceren onderwerp.

Roeptoeter Karin/Eucalipta, toeterde nog steeds, sterker nog, onder de  “beat”muziek van een Dj, werd er zelf gedanst en met de bezem rond gezwaaid. Het feit dat er vandaag ook een Dj was, bleek een goede keuze. Op de diverse bekende Hip-Hop stijlen en muziek, bewoog het toegestroomde publiek en vooral de kids, met de muziek mee. Het leidde tot een bijzonder optreden van twee kleine meisjes, die zich volledig inbeelden in de muziek en een fantastische show weggaven.

En wat dan met de Queen van deze happening, Marlies de Winter Koningin dwaalde en doolde rond in de diverse gebouwen. Hier en daar haar “koude”onderdanen toesprekend. Mogelijk dat het “koude”kwam doordat er een “heater”in de verkeerstuin was uitgevallen en het redelijk fris aanvoelde.

Maar dan kan je natuurlijk je weer opwarmen bij de verschillende vuurkorven en gelijk wat broodjes boven het vuur bakken, wat dan ook geschiedde. De stoomtrein, stoomde en floot, pruttelde en kraakte, maar rondje naar rondje werd met de machine gereden en na verloop van tijd ontstond er zelfs een wachtrij.

Ook bij onze Queen Painting, ontstond een wachttijd, haar spreekkamer, boven in de verkeerstuin zat het helemaal vol. De bar/keuken boven deed goede zaken met de verlate lunch.

Uiteraard waren er weer twee theatervoorstellingen die de hele middag werden herhaald door JeBo en Carmen van Sillyous kinder theater. Beide voorstellingen, kregen ruime belangstelling gedurende de middag.

De stormbaan in het circusgebouw, was ook even een plek om je uit te leven. geholpen door een aantal vrijwilligers, konden deelnemertjes het parkoers op en af stuiteren.

Het oude Magazijn, mede in gebruik voor de theater sessie’s, maar deels ook ingericht voor “spoorse”zaken, hetgeen daar natuurlijk hoort. De mega grote modelspoorbaan, werd ook druk bezocht, om toch even de kans te krijgen met het laatste model trein te (laten) rijden.

Marga Bannink, uit haar rennende en organisatorische , rond vliegende, als “madam Butterfly” rond gaande “dame” even gevraagd “halt te houden”. Desgevraagd over deze organisatie van het Winterkwartier.” Het is fantastisch met onze medewerkers (sters) die verkleed zijn naar oude luister, zo’n goed evenement te organiseren. De zaterdag is erg druk bezocht en met vandaag er bij, schat ik in dat we met ze’n allen het aantal van 1800 a 2000 dicht gaan naderen. Afhankelijk wat er de rest van de middag nog bijkomt.”

Winterkwartier 2017 een geslaagd evenement.

Met dank aan de vele vrijwilligers/ heksen/ en creatieve figuren.

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Uitgebreide fotoreportage, klik hier.