dsc_5101Het winkelbestand Noordewierweg “Fluctueert” zoals men dat pleegt te noemen. of te wel er wordt geschoven, verkocht en verhuurt.

Op de hoek naast de Emmaüskerk, zijde Joyce optiek en de AH, zat de bekende kleding winkel Typisch Jij. Sinds 17 oktober 2015, een goed lopende kledingzaak met nieuwe en 2e hands-kleding. En dat niet alleen, ook mensen met een handicap, konden daar overdag hun creativiteit kwijt door het maken van allerhande spullen die dan weer verkocht werden. een soort dagbesteding dus voor een aantal mensen.

dsc_5092Echter de eigenaar van het pand, besloot tot de verkoop over te gaan en het is inmiddels verkocht aan een Makelaarskantoor.

Carmie Jonker, eigenaresse van Typisch Jij, besloot toen een stukje in te krimpen en is in het voormalige pand van Gert van Barneveld getrokken.

dsc_5097Heden 4 oktober 2016 werd de nieuwe zaak aan de Noordewierweg 145 voor geopend verklaart. Alhoewel nog niet de hele winkel is ingericht, staat het merendeel van de collectie al uitgestald.

Op de vraag, of er nu ook nog ruimte is voor de dagbesteding voor mensen met een handicap, antwoordde Carmie -“Natuurlijk hebben wij ruimte achter in de winkel waar deze mensen kunnen werken of samenzijn  en dat geld voor een ieder die binnen loopt. De stamtafel staat al klaar, zullen we maar zeggen.”

dsc_5098aBezoekers kwamen al nieuwsgierig  even een kijkje nemen, lopend en selecterend langs de rekken met kleding.

Zover bekend, worden de aan twee zijde gelegen panden, inmiddels gereed gemaakt voor nieuwe huurders. Hiermee is de leegstand van winkelpanden nagenoeg verdwenen.

Verslag en foto impressie Karel van Rooy.

csc_5105