Zaterdag 9 september, de St Bonifatiusstraat was deels afgezet. Dit was gedaan met linten bij het ontbreken van de afzettende hekwerken. Ballonnen hingen feestelijk aan de kant van de Noordewierweg, en voor de deur van het Wijkmuseum om aan te geven “hier is het feestje!” Een springkussen was voorzien van de benodigde lucht om het landen zacht te laten zijn.

Stelten, bliklopers, lepels en aardappels stonden klaar om de verschillende Oudhollandse spelletjes te kunnen doen of te oefenen. Het wachten was op medewerking van de weergoden. Coda, de muziekvereniging had vanwege het weer en de effecten die dat op de instrumenten zou hebben helaas af moeten zeggen. Daarmee werd de roering in de straat al vele malen minder, helaas.

Gelukkig zijn er altijd mensen die weer of geen weer, toch naar een verjaardag komen. Zo ook de heer Vincent van Oordt voormalig directeur van Portaal, en daarmee ook de man die meewerkte aan het tot stand komen van het Wijkmuseum. Er werd gezongen en getoost zoals dat bij een feestje gaat. Gezina dankte de heer van Oordt voor zijn komst, en hoopt hem nog vele malen te kunnen verwelkomen, als ze de problemen te minste het hoofd kunnen bieden.

Vincent van Oordt is blij er weer eens bij te kunnen en mogen zijn, en hoopt dat de “problemen” van het Wijkmuseum van tijdelijke aard zijn. Een van de “problemen” is dat met de toenemende leeftijd van de vrijwilligers helaas de gezondheid afnemende is. “Nieuwe vrijwilligers” worden dan ook van harte uitgenodigd om zich aan te melden.  Ook de financiële middelen hebben hun beperking waardoor sponsors ook van harte welkom zijn.

Na dit officiële stukje ging men naar buiten om te kijken of het springkussen al benut werd. Er viel eerst nog een liter of wat aan regenwater waardoor het springkussen ook een soort van voetenbadje werd, voordat het opklaarde. Toen de zon voorzichtig om het hoekje kwam kijken waren er al snel een paar stoere kinderen die geen problemen hadden met het “beetje” water op het springkussen. Springen, duikelen en glijden maakte het al snel een waar feest. De snoepjes erbij maakten het een nog kleurrijker feest. Op naar de 10e verjaardag!

Verslag en foto’s: Redactie