Eemplein 9 september 2017, traditiegetrouw presenteren de sport/muziek/ hobby/spel en andere verenigingen zich aan het begin van he nieuwe seizoen. De agenda’s worden getoond en het aanbod van cultuur/ wetenschap/ sport en spel komt voorbij.

Een bonte verzameling van diversiteit mag je deze “markt”wel noemen. Alhoewel minder gevuld dan het vorige jaar, was de presentatie toch uitgebreid. En voor degene die geen kraam op presentatie ter plaatse hadden, is er altijd de bekende folder die wordt uitgereikt. Binnen in het Eemhuis bruiste het ook weer van de “kunst”en “cultuur”, gepresenteerd door “scholen in de kunst”. Als publiek, moet je natuurlijk de verschillende interesse’s zien/horen en voelen, hetgeen dan ook tot uiting werd gebracht.

Even als het voorgaande jaar, gaf showband Bernard een wervelende show met hun harmonie orkest. Leuk om te zien dat de kleine muzikantjes in een jaar ook groeien.  Het enorme podium aan “de Eem” werd door diverse orkesten bevolkt. Rond het “rond” waren de diverse verenigingen vertegenwoordigd. Zoals de Kano vereniging / Reddingsbrigade/ Tennis- / Een balspel waar de bal werd gevangen met een “handnetje”/ Voerbalspel/ Motorcub/ Hockey op de vierkante meter /Beyond Basic dance/ Tennis voor senioren/ Badminton /Speurhonden / Harpiste / en werd er een live demonstratie Aikido gegeven. De met ” zwaarden ” uitgeruste deelnemers toonden hun “kata”technieken. Het trok veel toeschouwers.

Veel aandacht ging uit naar de dansschool “Moving Stars” die met grote getale aanwezig waren. De diverse leeftijdgroepen en/of klasse en dansstijlen waren vertegenwoordigd. van heel klein tot volwassen.

Vanuit het Soesterkwartierse herken je uiteraard onze eigen “dance” girl Mendy, inmiddels met haar “demogroep” van Moving Stars deelnemend aan diverse kampioenschappen en niet te vergeten Tv optredens.

Het werd dan ook een waar spektakel met de diverse “dance”groepen. En Mendy is beloofd dat er volgend jaar een “HipHop”groep uit Speeltuin Soesterkwartier staat.

Voor sommige werd het iets teveel van het goede. Maar dat kwam goed uit. In een koepeltent aan de zijkant van het Plein, was een meditatie mogelijkheid. Ze “ZEN”tent gaf de gelegenheid tot een algehele toestand van “Rust”te komen.

Er tegenover werd nog druk gevoetbald, of bij de jonge onderzoekers op de doel geschoten met behulp van een stofzuiger. Een leerzame kraam.

Al met al, was het gezellig, niet overmatig druk. Morgen weer een dag.

Karel van Rooy.

Fotoalbum klik hier.

 

Zen::