opening_wijkmuseum_Soesterkwartier.__(1) (Custom)Belangstellenden voor de tentoonstelling ‘Amersfoort Nieuw Detroit’ kunnen hiervoor nog tot en met 24 september in het Wijkmuseum Soesterkwartier terecht. Het adres is Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort. Deze expositie is de laatste in de serie ‘Handel en  Nijverheid aan de Nijverheidsweg’ waar onder meer aan de bedrijven Eysink, Pon en Alex van Keulen aandacht besteed. Tot deze verlenging is besloten om mensen die eerder (in verband met vakanties en dergelijke) geen kans zagen deze expositie te bezoeken, de kans te geven dit alsnog te doen. De volgende tentoonstelling is ‘Belgische vluchtelingen in het Soesterkwartier 1914/18’ en begint op zaterdag 8 oktober. Zoals gebruikelijk is het wijkmuseum iedere zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.
DSC_1249Het bestuur van het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort zoekt nieuwe vrijwilligers.
Deze wisseling van de wacht en versterking  van  huidige ploeg is nodig omdat enkele oud-gedienden hebben moeten afhaken.
De voornaamste taak van de vrijwilligers is het ontvangen en begeleiden van bezoekers tijdens de wekelijkse openingstijden.
Dat geldt ook voor de afwisselende tentoonstellingen, die (ieder kwartaal) in het atelier achter de museumwoning worden gehouden.
Daarom geeft het bestuur de voorkeur aan gepensioneerde (oud-) inwoners van deze kleurrijke Amersfoortse wijk.
DSC_1232Belangstellenden kunnen zich tijdens de gratis toegankelijke openingen (zaterdagen 12.00 tot 17.00 uur) of telefonisch aanmelden.
De telefoonnummers zijn 033-4635661 en 06-22422725.