Samen-werkt-beter29 augustus werd op verzoek van de gezamenlijke Buurtnetwerken Soesterkwartier, ( auteur Oeds Blok) een oproep gedaan voor deelname aan Buurtinitiatief ” niet voor de wijk maar met de wijk”. In het vuur van het enthousiasme om deze oproep kenbaar te maken, werd het een verkorte versie weergegeven. Hier de wat langere uitleg.

We communiceren wat af met elkaar in Medialand. Facebook, Instagram, Just Talk, Whatsapp, LinkedIn,YouTube, Lokale whatsapp groepen, Twitter, Myspace en Nextdoor. Op enigerlei wijze maken we deel uit van een of meerdere gespreksgroepen.

Maar hebben we nog “Oog”voor onze eigen omgeving. De buurvrouw/man die onzichtbaar wordt. Kijken we nog naar onze eigen omgeving, of denken we, “de overheid zal het wel doen” Dat laatste is iets wat steeds minder wordt en het komt op onze eigen wijkbewoners aan.

hamster wheelTe vergelijken met een hamster of muizen “rad” wat hard rond draait, nou ja zolang de hamster of muis er in loopt. Denkbeeldig is de standaard van het wiel, “de wijk”, al draaiende de organisatie die uitvoert en de hamster/muis degene die aanstuurt. Haal de Hamster/muis weg en alles staat stil.

DUS

Buurman en Buurvrouw gezocht die mee wil denken/praten

Er bestaat al geruime tijd een gezamenlijk optreden van de verschillende Buurtnetwerken.

Dit zijn groepen of een organisatie bij U in de buurt die de helpende hand bieden, of bezig zijn met Uw omgeving en woonplezier. Voorbeelden zijn: Heb je even voor mij: Goede Buren; Bij Bosshardt; Typisch Jij:; Buurtkerk; Wijkteam; Werkplaats Sk;  gezamenlijke kerken:; Buurthuizen; bewoners033; Lyvore ; WIJ krant;  Welzin en meer

Gezamenlijk zijn zij met een 20 tal netwerken verenigd in een groot buurtnetwerk Soesterkwartier.

En zij hebben maar een doel. De belangen van de bewoners  verbeteren, versterken of een helpende hand bieden. Denk aan begeleiding naar een ziekenhuis/dokter. Of hulp bij de papierwinkel van de overheid; Financiële hulp; Huishoudelijke hulp enzovoorts.

Het af gelopen jaar hebben al deze netwerken zich bezig gehouden met het probleem  van het vereenzamen van sommige bewoners.  Opgesloten achter hun eigen voordeur en geen contact meer hebben met de buitenwereld.

Menig (klein) succes is reeds geboekt, hetgeen het Buurtnetwerk SK heeft doen besluiten om hier uiteraard mee door te gaan.

Wat wij nu willen is een aantal bewoners uit de wijk, of een enkeling uit Uw eigen straat die bereid is ons” te helpen, met het meedenken en praten over de leefsituatie in UW eigen omgeving. Recent heeft “Welzin”met de buurtbrunch al diverse straten bezocht om Uw mening te horen.

Gedurende een periode van  september tot juni 2017 willen wij handen en voeten geven aan de stelling, niet voor de wijk maar met de wijk

We komen door het jaar heen 6 keer een uur bij elkaar (overdag), als voorbereiding op het buurtnetwerk. Als je interesse hebt of meer wilt weten, mail of bel dan naar Oeds Blok, 06-21111202 / oedsblok@gmail.com.

hand_gevenAANMELDEN DUS

Red.KvR.