DSC_2177Op 29 juli j.l. berichtten wij U over de afwerking van het gebouwde “Chalet/ praktijkruimte”aan de Dommelstraat 23. Met name het dak wat werd voorzien van beplanting. zie artikel.

Het “Chalet”is klaar en ingericht en gereed voor de diverse activiteiten van Lienneke en Wilco. Onderstaand treft U informatie over de komende activiteiten en de officiële opening op 17 september. Op die zaterdag zal er onder meer een “buikdanseres” haar draai laten zien en zal op het grasveld aan de Dollardstraat een verrassende opdracht te doen zijn.

Het aantal reservering is al dusdanig dat er nog maar enkele plaatsen vrij zijn.

Namasté, ruimte om tot jezelf te komen

KnipselDommelstraat 23, Amersfoort    Openingsweek 12 – 17 september 2016 Maandagavond 12 september 19.30 – 22.00 uur Een bruisende workshop met Berry Koeleman, auteur van Boven de Lijn.  ( vol)

Dinsdagavond 13 september 19.30 – 22.00 uur Een dans meditatie om in contact met jezelf en de ander te komen.  ( nog 5 plaatsen)

Woensdagavond 14 september 19.30 – 22.00 uur Een verrassende massageavond met aandacht en plezier (vol)

Donderdagavond  15 september 19.30 – 22.00 uur Het persoonlijk APK spel. Geef jezelf een opknapbeurt. (vol)

Vrijdagmiddag 16 september 13.00 – 17.00 uur Mini-symposium Verlies en Verlangen (nog 5 plaatsen)

Zaterdagmiddag 17 september 15.00 – 18.00 uur  Open Huis & Tuin –  Hapje – Drankje – Praatje  Buikdanseres en verrassend “te doen” aan de Dollardstraat.

Info : postemalieneke@gmail.com   /  tel:0623315745

Symposium’s

Mini-symposium Verlies & Verlangen 

Vrijdag 16 september van 13.00 – 17.00 uur

Je werkt met mensen en draagt bij aan hun welzijn, gezondheid, balans en ontwikkeling. Beroepshalve of als vrijwilliger. Het onderwerp verlies en rouw boeit je.

Tijdens dit mini-symposium kun je kennismaken met een aantal werkvormen waar stil wordt gestaan bij verlies. Aandacht voor verlies en rouw om opnieuw vanuit verlangen te kunnen leven.

De zes workshopleiders brengen een gevarieerd programma boordevol kennis en volop inspiratie. Na dit symposium ben je zelf nog meer in staat om iets voor anderen te betekenen.

Programma

12.30 – 13.00   Inloop

13.00 – 13.15   Welkom door gastvrouw Saskia Bussink

13.15 – 13.20  Opening door ritueelbegeleider Marian Tellegen

13.30 – 14.45   Eerste workshop ronde (zie bijlage)

14.45 – 15.15   Koffie/thee pauze met iets lekkers

15.15 – 16.30   Tweede workshop ronde (zie bijlage)

16.30 -xx.xx     Afronding met terugkoppeling en hapje en drankje; Labyrint ;Tuinieren met verlies

WORKSHOPS

1Schrijven en Rouw      Winny Bos

Schrijven maakt ruimte voor wat er in jou leeft en ondersteunt je bij het rouwproces. In deze workshop laat Winny Bos je ervaren dat schrijven een prachtige werkvorm is om in te zetten bij cliënten in rouw. Het is een actieve workshop waar je jezelf verrast met wat er uit jouw pen komt.

www.winnybos.nl  

2Klankschaal sessie   Rita Heesen

Een  klankschaal sessie geeft rust en energie. Rita Heesen brengt je door de klanken naar je innerlijk rustcentrum. Door diepe ontspanning herstelt het lichamelijk en geestelijk evenwicht zich. In periode van rouw kan een klankschaal sessie het herstelproces ondersteunen. Ervaar het zelf tijdens deze workshop.

www.rustenenergie.nl  

3Ritueel methode       Lieneke Postema

Een ritueel is een handeling die de overgang naar een nieuwe levensfase markeert. In deze workshop deelt Lieneke Postema de ritueel methode. De tien stappen die gemaakt worden om een persoonlijk ritueel te ontwerpen. De betekenis van het verlies na overlijden, scheiding, ontslag of ziekte wordt bekrachtigd door het ritueel.

www.facebook.nl/padvanverlies  

4Tuinieren en verlies   Daniel Roos

Herinneringen, gebeurtenissen of levensvragen geven het leven kleur en betekenis. Tuinieren is volgens Daniel een manier om er uitdrukking aan te geven. Dat kan bijvoorbeeld in de tuin van de klant, rond het graf of in een park. Middels een interactieve presentatie geeft hij inzage in het proces dat hij met zijn cliënten doorloopt.

www.groeneloods.nl 

5Zielscollage Marian de Waij

In deze workshop biedt Marian je de gelegenheid om met behulp van divers materiaal, een collage te maken over wat er leeft in je ziel. Blijdschap, verdriet, verlangens, boosheid of geluk ….  Alles mag er zijn. Door dit te doen kun je, dat wat er is, tastbaar maken. Na afloop van de workshop ga je naar huis met je persoonlijk collage.

Even stilstaan om weer vooruit te kunnen gaan, hoe heerlijk is dat in deze hectische tijd.

www.liefdevolafscheid.nl  

6Labyrint lopen  Nina Wevers

Nina Wevers legt een labyrint  in het nabij gelegen park. Een labyrint symboliseert onze levensweg. Het lopen van een labyrint is als een pelgrimstocht: een uiterlijke weg voor de reis naar binnen, voor een ontmoeting met jezelf en wat je ten diepste beweegt. Een labyrint lopen biedt ruimte om ervaringen te verinnerlijken en is ook passend bij rouwbegeleiding.

www.huisvandegodin.nl

7Gastvrouw Saskia Bussink

Allereerst als vriendin maar zeker ook als  ondernemer zal Saskia deze middag leiden. Als stralende ondernemer wenst ze Lieneke en Wilco een bruisende start.

www.stralendondernemen.nl 

8Openingsritueel  door Marian Tellegen

Een moment om bij stil te staan: Opening van de praktijkruimte Namasté. Ruimte om tot jezelf te komen. Met aandacht geraakt worden bij Massagebeleving. Bij  Pad van Verlies je eigen kracht terug vinden. Stap voor stap komt die wens tot leven. Marian Tellegen van gedachtenmomenten is gevraagd om de opening te bekrachtigen met een ritueel.

www.gedachtenmomenten.nl 

Deelname aan het mini-symposium is vrij van kosten. Een vrijwillige gift kan in de bus. De opbrengst gaat naar www.dejongeweduwe.nl  Deze stichting ondersteunt jonge vrouwen met minderjarige kinderen na het verlies van hun levenspartner.   9

Redactie Karel van Rooy.