Zaterdag 7 september, Het lijkt heel rustig in het Wijkmuseum Soesterkwartier, gezien er nauwelijks fietsen stonden voor de deur van de St. Bonifatiusstraat 61. Niets bleek minder waar, na binnenkomst werd gelijk duidelijk dat er jeugdige bezoekers in het pand waren.

De vrijwilligers: Laura, Kees en Gezina hadden hun handen vol aan de groep jeugdige asielzoekers, die overigens de Nederlandse taal heel goed machtig waren.

De workshop schilderen en de bijbehorende kunstenaar, hadden de interesse van het grootste deel van de groep al zo goed als verloren. Twee meisjes waren nog wel aan het schilderen en kregen een medeschilder in Gezina. Een drietal teken en schilderingen lagen op de tafels.

Twee waren bijzonder kleurrijk, met planten, bloemen eendjes en een meisje. Een andere bleef nog wat onduidelijk in voornamelijk de kleuren blauw en groen. De laatste was in de steek gelaten door de jongens die liever allerlei zaken in de rest van het museum uit gingen proberen.

Eigenlijk was de bedoeling van de workshop dat er volwassenen uit het AZC en buren mee zouden doen aan de workshop. Helaas, is die bedoeling ondanks de goede wil en grote inzet van de eerder genoemde vrijwilligers, niet bereikt. Een beetje jammer vonden zij dat wel.

Gelukkig werd de workshop nog verder opgeleukt door de komst van Joke Sickmann, aan wie toch even gevoeld moest worden of dat vel wel echt was.

Even later nog meer onverwacht maar zeker welkom bezoek van Simone Kennedy en haar man. Dit soort bezoekjes steekt een hart onder de riem van de vrijwilligers, die nog steeds op zoek zijn naar nieuwe collega’s om de verhalen over de geschiedenis van de wijk door te geven!

Heeft u tijd over en lijkt het u leuk om wat te betekenen in het doorgeven van een stukje geschiedenis, neem dan contact op met het Wijkmuseum Soesterkwartier door hier te klikken

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk