Twee dagen lang heeft wethouder Boeve met een steen in zijn maag rondgelopen omdat Smits Alvarez van de PvdA zijn integriteit aan de orde durft te stellen.
De wijkbewoners uit het Soesterkwartier zijn ook zéér geschokt over deze aanval. Wij kennen Boeve niet anders dan open, eerlijk, betrouwbaar en zeer betrokken met onze wijk. Boeve is altijd bereid de wijkbewoners aan te horen en ter zijde te staan. Met name als het gaat om het Welzijn van de wijkbewoners. Wij zullen nooit vergeten hoe betrokken en integer hij optrad bij het “drama” Wijkwinkel en Wijkmeldpunt. Boeve is de laatste drie jaar al zijn beloften aan de wijkbewoners nagekomen, heeft zich een solide wethouder getoond en wij twijfelen dus geen moment aan zijn integriteit!
Helaas……. De droom van iedere burger. Dat wethouders betrouwbaar zijn en gaan vóór de bewoners. Dat wethouders hun beloften nakomen en, in normaal Nederlands, communiceren met bewoners. De betrouwbaarheid van wethouders is, jammer genoeg, heel ver te zoeken.
Bewoners in het Soesterkwartier lopen geen twee dagen maar al drie jaar met enorme bakstenen in hun maag. De bakstenen van het Amersfoortse college die haar belofte aan de wijkbewoners nooit is nagekomen. Er zou geen gat vallen in het Soesterkwartier omdat er, alleen voor die wijk, een uitzondering werd gemaakt. De Wijkwinkel/meldpunt zou in andere vorm doorgaan…….. en………. wethouder Boeve zou persoonlijk de vinger aan de pols houden en zo nodig de SWA op de vingers tikken. De Wijkwinkel/meldpunt is een sterfhuisconstructie gebleken waarvan de bewoners overtuigd zijn dat dit een vooropgezet plan is geweest, niets getuigd namelijk van het tegendeel.
De Wijkwinkel is nu dood en bijna begraven. Ondanks alle waarschuwingen die Boeve van wijkbewoners heeft ontvangen, en alle noodseinen die al drie jaar op rood staan, heeft hij geen stappen ondernomen om de teloorgang van de wijkwinkel/meldpunt te voorkomen.
Wij zijn dus niet geschokt door wat er in de Stad Amersfoort uitgebreid aan de orde komt. Het gebla bla over transparant en het zorgvuldig beantwoorden van……..en integer zijn, daar wordt menig Soesterkwartierder ziek van. Dat Boeve niet gelukkig is, en zelfs boos op de PvdA, daar halen wij hier onze schouders over op, van het lachen wel te verstaan.
Boeve is boos! Heeft Boeve enig idee hoe wij ons hier, al jarenlang, in het Soesterkwartier voelen? Hoe boos wij zijn? Weet Boeve dat raadsleden al in 2010 aangegeven hebben zich bedrogen te voelen? Dat zelfs nu nog raadsleden zich “geen raad weten” met de dubieuze gang van zaken alhier?
Zou wethouder Boeve niet beter een stevige cursus “Hoe communiceer ik met wijkbewoners” (die gewoon Nederlands spreken) kunnen gaan volgen? Dat zou zeker geen weggegooid geld zijn.
Tenslotte nog zijn uitspraak: “Ik ben wethouder van Amersfoort. Dat doe je voor 60 tot 70 uur per week.” De bewoners hier vragen zich af of dat in -of exclusief getwitter is. Wordt de wethouder ook betaald voor al dat dagelijks, urenlange, zeer onnozele getwitter ? ( in het Nederlands betekent dat trouwens gekwetter) Had hij daarom geen tijd om de vinger aan de pols te houden in het Soesterkwartier? Waren zijn vingers zo druk bezet met twitteren? Over integriteit gesproken.

Bron: Stad Amersfoort, Riek Brons