De Verkeerstuin Amersfoort is een plek waar kinderen heerlijk overdekt kunnen skelteren en spelenderwijs kennis maken met de verkeersregels. De Verkeerstuin is als burgerinitiatief in 2011 opgezet in een leegstaande loods op de Wagenwerkplaats.

In 2017 ondergaat de Verkeerstuin een transformatie: door de sterke economische ontwikkeling van de Wagenwerkplaats moeten we een deel van de ruimte inleveren maar krijgen we door een huurovereenkomst ook meer zekerheid. Door een verbouwing proberen we de skelterbaan enigszins groot te houden en de Verkeerstuin tegelijk de ontwikkeling te laten maken waar hij aan toe is: nieuwe Wc’’s, betere verlichting en een comfortabele cafetaria.

Ons beschikbaar budget voor de verbouwing is betrekkelijk klein. Daarom gaan we een groot deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren met de kracht van vrijwilligers. Dit sluit mooi aan bij de geschiedenis van de verkeerstuin.

Het ‘bouwteam’ bestaat tot nu toe uit 6 enthousiaste vrijwilligers die op werkzaterdagen (één per maand) een op afspraak in de avonduren gezamenlijk werkzaamheden uitvoeren.

Heb JIJ zin om het bouwteam te ondersteunen en vindt je het leuk om te timmeren, elektra aan te leggen, te schilderen etc?

We verheugen ons over jouw hulp ongeacht je kennis en vaardigheden meebrengt of gewoon je handen!

De klustijden bepalen wij in overleg. De klussen worden voorbereid en begeleid door Fabian Brökelmann. Voor gereedschap en materialen zorgt in principe de Verkeerstuin.

De volgende vaste klusmomenten zijn:

Dinsdag avond 2 mei

Zaterdag 6 mei

Zaterdag 10 juni

Hieronder een impressie van de huidige situatie Verkeerstuin, het ontwerp en de klussen die we al hebben uitgevoerd.

Verkeerstuin Amersfoort

Onderdeel van

Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats

Bezoekadres:

Soesterweg 312, 3812 BH Amersfoort

 

Correspondentie:

info@verkeerstuin.info

Tel.: 06-48658098