Amersfoort 28 april 2017. Sinds 15 april 2017 is het Soesterkwartier, weer een winkel rijker. Misschien niet een alledaags product, maar wel verschrikkelijk handig om in de buurt te hebben.

Het kan soms raar lopen in het leven van deze twee jonge ondernemers. Wesley en Kevin Bonestroo, respectievelijke 29 en 20 jaar jong die de stap hebben genomen, als ondernemers een eigen zaak te beginnen. Van slager naar Laminaat en van Fietsenmaker naar parket. Je moet het maar durven.

Op de Noordewierweg 97, daar waar in eerste instantie John’s dierenspeciaalzaak zat, maar door ruimte gebrek naar de hoek verhuisde. Stond uiteraard dit pand leeg.

Wesley en Kevin, vertellen in hun keurig ingerichte zaak, met een veelvoud aan laminaat, parketvloeren en soortgelijk waardige vloeren, hoe een en ander is gegaan.

Wesley, was als slager begonnen aan zijn beginnende loopbaan. Om op korte termijn al filiaalchef te worden bij de C1000, de latere Jumbo. Maar daar door de reorganisatie’s werd gedwongen te vertrekken. Het “dure”personeel kreeg ontslag. Dat hij niet bij de pakken ging neerzitten, (alhoewel pakken laminaat zijn daarvoor wel geschikt), bleek wel door zijn aanpak. Een eerste winkel met Parket en Laminaatvloeren verscheen bij de Havikshorst, terwijl hij zich verder bekwaamde in deze “vakhandel”

De jongere broer Kevin, kennen we al in het Soesterkwartier. Deze jonge rijwielhersteller, was voorheen werkzaam bij Ron de Kruijf, die naar het Euterpeplein verhuisde. En ook hier gold dat 1 + 1 = 2 . Wesley kwam een paar handen tekort, zodat Kevin er bij schoof. Onder de naam van der Weck ( naam van hun moeder) vloeren, werd een speciaal zaak opgezet, op de Noordewierweg. Niet nadat beiden in België de benodigde cursussen en certificaten hadden gehaald. Quickstep een der meest gerenommeerde makers van duurzame vloeren, werd hun handelsmerk en leverancier. De diverse behaalde certificaten van de broers, hangen dan ook ( met enige trots) prominent zichtbaar in de winkel.

In het gevoerde gesprek met beiden, bleek wel hun passie voor dit vak. Met diverse rekensommen, over aanbiedingen van grotere ondernemers, of stuntfilialen in Amersfoort, toonde ze aan, toch nog goedkoper te zijn, met dien verstande dat zij beiden alle werkzaamheden zelf doen om een laminaat of parketvloer te leggen. Het verschil kon gemaakt worden doordat beiden, wisselend in de zaak staan, terwijl de ander bij de mensen thuis een vloer legt. Kosten voor plinten, ondervloer en transport, worden hierdoor gedrukt, waardoor een eerlijke prijs wordt gevraagd. Deze ligt dan ook beduidend lager als de genoemde concurrentie die dit soort zaken afzonderlijk factureert .

Nu nog, is de winkel op maandag en dinsdag gesloten, maar wie weet. De grote bestelbus voor de deur en de kleinere versie aan de overzijde, beloven in ieder geval, drukke tijden.

In de winkel zelf, is een zeer ruim assortiment te zien van vloeren, in diverse prijsklassen en kwaliteiten. Ruim opgezet, binnen de mogelijkheden van de winkel. De meest gangbare en gevraagde soorten, zijn op voorraad leverbaar. Een stelling met flessen wijn, met het etiket van deze ondernemer, heeft maar een doel. “deze zijn voor de klanten”, was desgevraagd het antwoord.

En dat de “mannen”ondernemend van geest zijn, blijkt wel als er kort gesproken wordt over de komende Zomerparade van 9 juni. Mogelijkheden en presentaties worden gelijk overwogen en tussen beide besproken.

Zoals de aanhef vermeld. Een niet alledaags product, wat als ondernemer in het Soesterkwartier wordt aangeboden. Maar het ondernemerschap en vakkennis van beide broers en het niet aflatende enthousiasme zal hun hopelijk naar verder succes helpen.

U vindt van der Weck Vloeren op de Noordewierweg 97, naast John’s Dierenspeciaalzaak.

In het kader van aankomend ondernemerschap, brengt de redactie deze bijzondere gebeurtenis in het openbaar.

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Sfeer impressie , klik hier,