Woensdagmorgen keek Henk vreemd op, hij stapte uit zijn bij de Connexxion garage uit zijn auto om aan een ‘ritje’ te beginnen (Connexxion had een rit-opdracht voor hem gemaakt….) stond dochter Sandra bij de deur en liep met hem mee naar binnen. Henk kreeg te horen dat de plannen veranderd waren en de kleding die Sandra had meegenomen aan moest trekken en geen vragen mocht stellen….en mee moest gaan.

Met een kleine omweg werd koers gezet naar paleis het Loo, waar de rest van de familie al bij de ingang stonden te wachten, toen pas kreeg Henk een klein vermoeden. De onderscheidingen werden uitgereikt in de schitterende balzaal van paleis het Loo Henk zou één van de 19 gedecoreerden zijn, de burgemeester van Apeldoorn had alle tijd en vertelde mooie wetenswaardigheden van de gedecoreerden.

’s Middags was er een kleine receptie in het huis van zijn dochter althans dat was de bedoeling, het huis was te klein er waren van alle muziekgroepen en verenigingen waar Henk aan verbonden was/is afgevaardigden aanwezig om hem te feliciteren. Het was voor Henk een geweldige dag hij voelde zich enorm gewaardeerd, en vertrouwde zijn dochter toe dat hij nooit had gedacht dat een Lintje ooit voor hem bestemd zou zijn….

Henk, in het Soesterkwartier bekend als de Dirigent van Muziekgezelschap Coda, met net het jaarconcert  “Royal Bling” ( toepasselijk) achter de rug. En als muziekmeester op Basisschool de Magneet. Maar ook actief bij andere muziekgezelschappen. Daar Henk in Ugchelen woont, werd deze plechtigheid gehouden in Paleis t’Loo, gemeente Apeldoorn.

Ton Schimmel