DSC_28771…Er op woensdag 3 februari De BurgerBorrel is?! Dit is een netwerkbijeenkomst voor alle Amersfoorters die de stad mooier willen maken.

Twee keer per jaar wordt een ‘borrel’ voor alle bewoners- en burgerinitiatieven in Amersfoort gehouden. Iedereen die zich op de een of andere manier voor de stad inzet is welkom. Bijvoorbeeld bij een buurt- of wijkvereniging, een belangenorganisatie of een stadsbrede maatschappelijke activiteit, maar ook bestuurders, politici en ambtenaren. De burgerborrel is bedoeld om kennis te maken, kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, elkaar te ondersteunen, te netwerken en een borrel te drinken. Voor wie wil staat er en zeepkist klaar om je initiatief in de spotlight te zetten.

De burgerborrel is gestart in 2013 en is de belangrijkste netwerkbijeenkomst voor de bijna honderd bewonersorganisaties en burgerinitiatieven in Amersfoort.
De vorige afleveringen van de borrel waren een groot succes. Meer dan 60 bewoners, een kleine 40 initiatieven vertegenwoordigend, maakten met elkaar kennis, wisselden informatie en ervaringen uit en maakten vervolgafspraken.
De aanwezigheid van bestuurders en politici is voor alle partijen belangrijk: initiatieven klagen af en toe  dat ‘de politiek’ weinig belangstelling toont, politici geven toe niet te weten welke initiatieven er allemaal zijn in de stad. Tijd om te netwerken dus!

Plaats:    Cultuurboerderij Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144  Amersfoort

Tijd:        19.30 uur tot 21.30 uur

Gratis entrée, we zetten een spaarvarken neer voor een bijdrage voor de drankjes.

Aanmelden via Nieuwe Erven

master (48)2…Duurzaam Soesterkwartier weer actief was op de Wagenwerkplaats?! Een filmverslag van Amersfoort-gezien vind u hier *

Binnenkort komt er een inspraakavond over het nieuwe Masterplan van de Wagenwerkplaats. De datum wordt nog bekend gemaakt.

 

3…Zaterdag 6 februari de laatste dag is van de tentoonstelling “Oude industrieën rondom Spoor en Eem-2” in het Wijkmuseum?

Het museum bovendien graag spullen wil lenen of krijgen die te maken hebben met de 3e versie van de tentoonstelling. De SOPLA-fabriek (Tabaksindustrie), de Fruit en Groentenveiling aan de Eemstraat, Polak Frutal Works, de Erdal en het Abattoir aan de Nijverheidsweg en natuurlijk ook de NOACK aan de Soesterweg komen dan aan bod. Heeft u nog spullen of kent u iemand die nog spullen heeft van een van deze bedrijven, het Wijkmuseum krijgt ze graag in bruikleen. Klik hier voor meer informatie.

4…De vereniging VBBB (voor behoud bos Birkhoven) tegen de Westelijke ontsluiting is? En dat er een petitie is om handtekeningen te verzamelen? Als u ook voor het behoud van het bos èn tegen de ontsluiting bent, of een andere reden hebt dan kunt u hier klikken om te tekenen.

Deze “Weetjes” van de redactietafel met dank aan de Nieuwsbrief van Joke Sickmann