DSC_4645Dat ook de jeugd niet vergeten wordt met deze carnavalsdagen blijkt wel weer, als er een speciale kindermiddag wordt georganiseerd in de speeltuin Soesterkwartier.

De algehele tendens dit jaar is, dat er wat mindere animo is om carnaval te vieren, hetgeen overal wat zichtbaar is. Dat nam niet weg dat het een volle tent werd met de diverse carnavalsverenigingen.

Aangevoerd door de Pretletters werd het een grandioos feest  waarbij zelfs de stadsprins Sint Joris XL met zijn staf aanwezig was. ( de stem van de Prins was nog steeds niet hersteld ) . Al om 14.00 uur werd er flink op los getoeterd in de speeltuin. En maakte buiten de diverse verenigingen hun opwachting. Een bonte stoet van Prinsen en Prinsessen met hun adjudanten, stonden klaar om de beentjes (nogmaals) los te gooien.

DSC_4566Maar zoals gezegd, de Pretletters hadden de eer het feest op te starten en de eerste polonaise was dan ook al snel een feit.  Als eerste gasten werden uiteraard Prins Joris en gemalin ontvangen. Een toespraak zat er ook deze keer niet in, gezien de heesheid van de Prins. Maar ach, het feest kon toch wel beginnen. Na de benodigde uitwisseling van onderscheidingen, kwamen ook de andere verenigingen binnen. De Carnavalleien voorop met prins Tunus de 41 ste.

Al snel bleek de toch zeer ruime zaal van de speeltuin, te klein voor alle gasten.

DSC_4622Maar het ging om de kindercarnaval en de kleine prinsjes en prinsessen waren in redelijke aantallen aanwezig. Dan wel verkleed als “Verstappen”, Nimo, of ridder. ache moar leut he, was het motto. En de kleintjes deden erg leuk mee. Verrassend was de aanwezigheid van de Jeugd Prinses carnaval en haar gevolg. Zij had ook de eer, de benodigde onderscheidingen te mogen uitdelen.DSC_4589

Zo werd de eigen prins van het Soesterkwartier, Manie ter Wal ook voorzien van een fraaie onderscheiding.

DSC_5605Buiten, zorgde een poffertjes kraam voor de nodige schijfjes, die gratis werden verstrekt. En allen aanwezigen kregen ook nog eens consumptiebonnen.

Van redactiezijde was zwaar ingezet op het verslaan van deze activiteit, door het nieuwe Jeugd persbureau lid Salim Abboui in te zetten als zowel fotograaf en de schrijvende pers.een zware taak voor hem en pas zijn tweede opdracht.  Een van zijn hand geschreven stukje vindt U hieronder en ook zijn gemaakte foto’s.

DSC_5748En nadat alle kinderen, die mee verkleed  hadden gedaan aan de polonaise een cadeautje hadden gekregen, werd ook Salim bij de Jeugd Prinses-carnaval geroepen. Een onderscheiding volgde als “hoffotograaf” van het Jeugd Persbureau Soesterkwartier.

Het feest wat in volle heftigheid gaande was, is rond de klok van 16.30 ontbonden.

Het was met recht een gezellige boel, maar het aantal kinderen had best meer mogen zijn.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy

Jeugd Persbureau door Salim

DSC_5646Carnavalsverenigingen De Meerschuimers, de Carnavalleien, de Leutbroeken, de Vloervegers en Grootstad Sint Joris

Het begon rustig bij het Carnavalsfeest in Speeltuin Soesterkwartier. Er waren wel veel mensen. Maar ook heel gezellig, iedereen had het naar z’n zin. Er waren veel ouderen maar ook kinderen. Op het podium stonden de muziekspelers. Er hing een leuk sfeertje in de zaal. Op het laatst gingen de ouderen in polonaise de zaal rond.

DSC_5692De muziekbespelers speelden carnavalsmuziek. De kinderen gingen ook in polonaise. De ouders van de kinderen liepen met hun kinderen mee. Toen het klaar was kregen de kinderen een oorkonde en een cadeautje van de vrouwelijke hoogheid van Grootstad Sint Joris. Deze uitreikingen werden gedaan vanwege hun verkleed “outfit”.

Salim

Verslag en fotoreportage Salim Jeugd Persbureau