Untitled org

Maandag 1 februari 2016 de dag dat Ouders, familie, vrienden, collega’s, kennissen en het Soesterkwartier, afscheid nemen van Kimberley Vos.

Op 24 januari maakte een zeer ernstig ongeval een einde aan haar jonge leven. Ook haar vriend kwam hierbij om het leven.

De berichtgeving kwam zeer hard aan bij de nabestaanden. Het Soesterkwartier reageerde zeer geschokt. Mede doordat Kimberley, als caissière bij Albert Heijn werkte, was zij een zeer bekende verscheidenheid.

Al snel werd in de media ruim aandacht besteed aan het ongeval.

Het Soesterkwartier zou het Soesterkwartier niet zijn om naar de nabestaanden een groots gebaar te maken van medeleven. Esther van Zetten, Hennie van de Zuidwind van Nimwegen en Peter Havens sloegen de handen ineen.  Een oproep om een bloemstuk te bekostigen, werd in de dagen na het ongeval, zeer ruim ingevuld. De donaties, gedaan bij bloemist Mon Papillon  overtrof alle verwachtingen.15 grote kaarten werden voorzien van persoonlijke teksten. Ook bij Esther van Zetten, mede initiatief neemster van deze actie, vielen de enveloppen in de brievenbus.  Bij Albert Heijn werd een herdenkingsplaats ingericht met een condoleanceregister. De kassa waar zij altijd zat, blijft tot na de crematie”gesloten”

De giften, kaarten en condoleances  kwamen ook vanuit de omliggende wijken. Zelfs de grote groep Chinese klanten van Albert Heijn, die dagelijks voor 1 product komen, zamelden geld in.

ebd9efca-6f36-4c7d-a792-8390442a66acHet resultaat van het gemaakte bloemstuk door Mon Papillon, is hier zichtbaar. De uitbeelding van een jonge witte Zwaan, alsof het zo uit de voorstelling van Tjaikovski was gehaald. Symboliek voor trouw en liefde.   Het bedrag wat is ingezameld, is dermate veel  dat niet alleen het bloemstuk is gemaakt, maar er ook een forse bijdrage aan de familie kan worden gedaan voor “andere”kosten.

De Gemeente reiniging laat weten, tijdens de afscheid route in het Soesterkwartier, geen huisvuil op te halen en past zijn tijden aan.

DSC_4008Honderden witte ballonnen worden gevuld  met helium en een ere haag wordt gepland. De Emauskerk fungeert hier al s creatief en rustgevend centrum. Verkeersregelaars bieden zich spontaan aan. Straten worden even afgesloten. Bus van Connection wordt omgeleid.

De condoleanceavond op- 29 januari bij het uitvaartcentrum is dermate massaal bezocht dat er een wachttijd van 1 uur ontstond met een forse rij belangstellende buiten.

Het  Afscheid

DSC_4774Tegen 14.00 uur loopt de Noordewierweg vol . Rond het “winkelhart”verzamelen zich honderden belangstellenden. Ballonnen worden uitgedeeld en de opstelling als “erehaag”wordt gevormd vanaf de Leliestraat, langs Albert Heijn naar de Emauskerk. Een indrukwekkend geheel.

Kimberley wordt nog eenmaal “thuis”gebracht voordat de rouwstoet is gevormd. De auto met Kimberley passeert  onder een grootse stilte richting “huis” alwaar een moment stil wordt gestaan.DSC_4051

Hierna volgt een nog indrukwekkender , laatste groet aan de wijk. Tijdens de passage van Kimberley worden elke keer ballonnen opgelaten, zodat er een “wave”van witte ballonnen de lucht in gaat. Voor de deur van Albert Heijn even wordt gestopt.

DSC_4783 Een laatste groet naar de winkel waar zij werkte. Collega’s en vrienden en vriendinnen brengen de laatste eer. Buiten de kerkklokken was  er geen geluid hoorbaar. Een immense menigte toonde hun respect en laatste gebaar.

Het is goed en een mooi moment.

_DSC5853Langzaam rijdt de stoet door de wijk, op weg naar de laatste tasbare plaats. De stoet groeit met de vele auto,s, brommers, scooters, fietsen die haar uitgeleidden.

Foto Impressie 1

Foto impressie 2

Verslag.Karel van Rooy

Foto’s Karel en Nel Groenendijk.

Kimberley vaarwel.b (347)

 

Horizon

Vanaf het strand turen in de verte.

staande aan de rand van de zee.

Er komt een zeilboot voorbij

Zij vertrekt naar de andere oceaan.

Zwijgend volgen zij  een witte stip: de zeilen van de boot,

langzaam worden deze kleiner.

Zij is prachtig,

Zij is het leven zelf.

Wij kijken haar turend na

Alleen de mast is een laatste punt,

tot zij aan de horizon is verdwenen.

Ze is weg, maar waar naartoe?

Zij is weg uit ons blikveld achter de horizon

Haar mast is nog altijd even hoog,

Haar  romp nog altijd even sterk.

Haar verdwijning uit het blikveld

treft ons, niet haar.

En juist op het moment dat iemand zegt

‘Zij is weg’,

Wordt aan de andere zijde van de oceaan,

gewacht door  anderen op een strand

die blij naar de horizon wijzen

‘Kijk daar komt ze aan!’.

Eerst een punt van een mast

Daarna de witte zeilen

In volle glorie varend naar het nieuwe strand.

Ze was niet weg, maar naar een andere haven

Kimberley behouden vaart.