inbrekers-vergeten-bij-tweede-diefstal-buit-van-eerste-inbraak_5_460x0Woninginbraken in Eemland. In week 10 (tussen 4 en 11 maart) werd er 36 keer ingebroken in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Soest, Soesterberg en Woudenberg. In Amersfoort werden in de wijk het Soesterkwartier drie mannen aangehouden op verdenking van een woninginbraak. In de wijk Kruiskamp werden vier jongens met inbrekerswerktuig aangehouden.

In het Soesterkwartier werd 5 keer ingebroken (waaronder 1 insluiping) op diverse wijze. Alle inbraken vonden aan de achterkant van de woningen plaats in de avond of nacht.

Verdachte situatie? Bel 1-1-2
Ziet u iemand in de straat die er wellicht niet thuishoort en mogelijk slechte bedoelingen heeft? Spreek diegene eens aan of bel 1-1-2. Inbrekers verleggen vaak hun werkgebied als zij een oplettende buur tegenkomen! Denk ook om de beveiliging van uw woning. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak. Kijk voor meer informatie op