nieuwe-kenteken-2013

Weer eens een nieuws bericht van de veiligheid ambassadeur in het redactie team, hou ook uw auto in de gaten.

Jaarlijks worden in Nederland zo’n 20.000 kentekenplaten van voertuigen gestolen en zo’n 100.000 verloren. In steeds meer gevallen worden deze platen voor criminele activiteiten gebruikt zoals brandstofdiefstal of het ontlopen van boetes en motorrijtuigenbelasting. De politie adviseert daarom om kentekenplaten vast te laten zetten met schroeven of popnagels.

Ook in Amersfoort worden kentekenplaten gestolen. Met een schroevendraaier kan de kentekenplaat bijvoorbeeld heel eenvoudig uit de plastic houder worden gewipt. Door de plaat met popnagels vast te laten zetten, is het vrijwel onmogelijk deze (snel) te verwijderen. Zo kan deze vorm van criminaliteit eenvoudig worden teruggedrongen.
Ellende besparen Diefstal of verlies van uw kentekenplaat kost veel tijd en geld. Zo kost het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs en kentekenplaten enkele tientjes en kan alleen na het doen van aangifte bij de politie. De politie kan ook op de stoep staan als uw kenteken gebruikt voor het begaan van overtredingen en misdrijven zoals tanken zonder betalen. Vraag daarom uw garage om uw kentekenplaten vast te zetten. Dat kan bijvoorbeeld ook bij de APK of een onderhoudsbeurt. De gemeente Amersfoort start binnenkort een actie in samenwerking met PON en BOVAG om kentekenplaten gratis vast te laten zetten. Wij kondigen deze actie vooraf aan in de Stadsberichten.

Bron: amersfoort.nl