Voor het derde jaar op een rij ontving DierenPark Amersfoort weer meer bezoekers dan ooit tevoren. Vandaag werden daarom drie bijzondere gezinnen in het zonnetje gezet. “Wij vierden dit met het kind dat dit jaar het meest in ons park is geweest, het echtpaar dat ons park al vele jaren wekelijks bezoekt en het grootste gezin met een abonnement op ons park”, vertelt commercieel directeur Astrid Wassenaar. “Samen met onze abonnementhouders hebben wij er weer een feestelijk jaar van gemaakt.”

Sinaev heeft de dierentuin dit jaar dertig keer bezocht en is verrast als hij vandaag samen met de rest van het gezelschap voor chimpansee Wingu een traktatie mag maken “Wij zijn allebei zeven jaar, hij is samen met mij het kind van het jaar.” Familie Duim is met acht personen het grootste gezin met abonnement op de dierentuin en maakt op een bijzondere manier kennis met de reuzenschildpadden die ook voor erg veel nakomelingen kunnen zorgen. “Geweldig dat wij de schildpadden onder de douche mochten zetten”, vertelt de 11-jarige tweeling Gido en Igor uitgelaten. “Ik vond de schildpadden ook het grappigst”, vult grote broer Leon aan.

Naast deze twee families uit Amersfoort, kwam een ouder echtpaar uit Bilthoven dit jaar bijna honderd keer naar het dierenpark. Aangezien familie Ruyper al zestien jaar een abonnement heeft, gingen zij naar de langste dierbewoners. “Wij doen graag samen een ronde door het dierenpark, maar bij de giraffen helpen is weer een heel nieuwe ervaring.” Het definitieve aantal bezoeken dat het park dit jaar ontving wordt pas in het nieuwe jaar duidelijk. “Vanavond starten onze populaire warme winteravonden die tot het einde van het jaar zijn te beleven, maar de teller staat nu al op ruim 830.000 bezoekers, wat al 20.000 meer is dan vorig jaar”, aldus commercieel directeur Astrid Wassenaar van DierenPark Amersfoort.

https://youtu.be/9sJyNywFsO4